Da li imate preko 18 godina?

Rock@EXIT: Nick Cave, Sepultura, Napalm Death i The Exploited predvode gitarski zvuk festivala

Autor:

Nick Cave and the Bad Seeds, Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone, Blind Channel i The Exploited predvode gitarski zvuk na ovogodišnjem Exit festivalu koji se održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, koji iz prošlosti pamtimo po epskim nastupima The Cure, Killersa, Sex Pistolsa ili Guns’n’Roses. 

Ovog jula Explosive će u dubokim rovovima Tvrđave dočekati sve ljubitelje hardkora, metala i panka, uz skoro 30 muzičkih imena. Na čelu programa kultne ekstremne bine nalaze se isto tako kultni škotski pankeri The Exploited. Od njihovog prvenca „Punk’s Not Dead“ i drugog albuma „Troops of Tomorrow“, koji se danas smatraju klasicima panka, prošlo je tačno 40 godina, a žestoki veterani su spremni da još jednom zagrme sa Tvrđave!

Ove legende, koje i dalje nepokolebljivo vladaju scenom, prethodnih decenija su muzički uticale na veliki broj bendova, među kojima su Metallica, Slayer, Anthrax, Nirvana, Queens of the Stone Age, ali i Discharge, koji će ove godine takođe nastupiti na Explosiveu! Stvaralaštvo The Exploiteda pokriva različite podžanrove od punk rocka i thrash metala do hardcore i street punka i smatraju se jednim od najvažnijih bendova u protekle četiri decenije.

Jednako glasni će biti i Crown Court, Lamori, Bohemyst, Smrt Razuma, Šank, Vox Populi, Chain Cult, Hexis i War Engine, Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, MDB, Nervosa, Tankard, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect i The Undertones.

Gitarski zvuk na Glavnoj bini će voditi jedan jedini Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds, a za nešto zešće frekvencije zadužena su imena koja su obeležila istoriju metala i današnju hardcore, new wave i post-punk scenu – kultna brazilska Sepultura, legendarna četvroka iz Birmingema Napalm Death i beloruski sastav Molchat Doma. Tu su i brazilska ženska postava Nervosa i domaće snage Alitor i Downstroy.

Program Fusion bine predvodi dobitnik Gremi nagrade za životno delo i živa ikona panka Marky Ramone, uz finski Blind Channel, vodeći post-punk dark-wave bend She Past Away, jedan od koncertno najaktivnijih i najatraktivnijih bendova regiona, pank-folk bend Brkovi, kultni riječki i ponovo okupljeni pankeri Paraf, zatim Prti Bee Gee, Vizelj, Coach Party, Decu Loših Muzičara, KOI KOI, Sanu Garić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: