Da li imate preko 18 godina?

RESONATE LIVE / top 5

Preporuke za live nastupe na ovogodišnjem Resonate festivalu!

Autor:
3
0

Jubilarno, peto izdanje, Resonate festivala počinje u utorak, 12. aprila muzičkom konferencijom u Jugoslovenskoj kinoteci. Ove godine program traje 5 dana i kao i prošle čine ga dve programske celine LIVE + CONFERENCE. 

resonate 2016

Iz bogatog muzčkog – LIVE programa festivala, koji će, kao i prethodnih godina, događati u nekoliko najatraktivnijih klupskih prostora u Beogradu, Resonate tim preporučuje da ne propustite sledećih 5 izvođača:

Za sam početak festivala preporučujemo pravu muzičku legendu – HANS JOACHIM ROEDELIUS, koji nastupa u Domu omladine Beograda u sredu, 13. aprila. On je ponos Nemačke i apsolutna legenda koju smo rešili da slušamo ove godine! Polovina čuvenih Cluster, pionira ambijentalne muzike i Krautrocka, Roedelius će nam prvo održati predavanje o počecima i mestu elektronske muzike u pop svetu u Kinoteci, a potom održati koncert za pamćenje, koji će nas uvesti u večno, duhovno istraživanje usamljenosti.

Iste večeri, na istom mestu, 13. aprila u Domu omladine Beograda, nasupa i ALEC EMPIRE. Alec je nemački muzičar iz Berlina, koji je najpoznatiji kao tvorac i član benda Atari Teenage Riot. Kao istaknuti solo umetnik, producent i DJ ima više od 100 objavljenih albuma, singlova i EP izdanja, a u svojoj bogatoj karijeri remiksovao je preko 70 pesama za različite umetnike. Jedan je od pokretača digital hardkor podžanra i etikete Digital Hardcore Recordings. Zanimljiv podatak je da je svoj album ”Low on Ice”, koji će prezentovati beogradskoj publici, u potpunosti snimio na svom laptopu dok je bio na trodnevnoj turneji po Islandu 1994.

OMAR SOULEYMAN, najveće ime sirijske muzičke scene, koji je doživeo svetsku mega slavu prethodnih nekoliko godina, sarađujući sa brojnim velikim muzičkim zvezdama, poput Bjork ili Four Tet , obećava neponovljivo iskustvo svojim nastupom u Depou, u četvrtak, 14. aprila. Omar Souleyman će nam ubrzati krv i ugrejati srca svojim ritmičnim eksplozijama i melodičnom elektronskom plesnom muzikom iz prastarih vremena. Dok sedimo u samom centru Balkana, a pored nas teku reke imigranata sa Bliskog Istoka, Omar će nas voditi na putovanje u potrazi za svojim unutrašnjim igrajućim “ja”.

SQUAREPUSHER, sigurno jedna od najvećih zvezda ovog jubilarnog izdanja Resonate festivala, prvi put nastupa u Beogradu i to u petak, 15. aprila u Depou. Večni ponos legendarne etikete Warp, donosi nam svoj revolucionarni DJ set sa specijalnim vizuelnim efektima, lansirajući ovu žurku u daleku budućnost. Uvek spreman da testira naša čula i učini da se publici zavrti u glavi, Squarepusher će nas odvesti i svet nepoznate muzike, gde se drum and bass konačno stapa da jazzom i beskonačnoj muzičkoj kulisi umirućeg sveta. Susretnite mračnu zvezdu!

HOLLY HERNDON ​je još jedno zanimljivo muzičko ime koje ne treba propustiti na ovogodišnjem Resonate festivalu. Ona nastupa poslednje večeri, u subotu 16. aprila u Domu omladine Beograda.
Holly Herndon je američka kompozitorka, muzičarka iz San Franciska. Trenutno je na doktorskim studijama kompozicije na Stanford Univerzitetu. Njen rad kao kompozitorke je primarno vezan za kompjuter, a često koristi vizualni programski jezik Max/MSP kako bi kreirala jedinstvene instrumente i vokalne procese. Njena izdanja vezuju se za etikete RVNG Intl i 4AD, a njen najnoviji album “Platform”, koji je izašao maja prošle godine, doživeo je međunarodno priznanje od strane kritičara.

subota-holly

​Do kraja ove nedelje, u saradnji sa nekoiko beogradskih lokala, Resonate je svojoj publici omogućio pakete za po dve večeri po povlašćenim cenama od 1000 i 1500 dinara. U petak od 20 do 23h karte po ovim super cenama za Resonate Live možete kupiti u Zaokretu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: