Da li imate preko 18 godina?

Predstavnice novog zvuka Generacije Y

Novi talas ženskih vokala

0
0

U doba hiperprodukcije u popularnoj kulturi, muzika je na neki način oblast koja je najviše pretrpela: pregršt novih pesama koje se izbacuju na dnevnom nivou, pad kvaliteta, konstantno pojavljivanje novih zvezda i zvezdica, “vorholvskih” pet minuta u muzici lakše je dobiti nego ikada. Međutim, masovna pojava novih izvođača na površinu je donela i neke svoje prednosti: još od, sada već legendarne ere kada su se u jednom paketu pojavile Adele, Amy Winehouse i Duffy nismo imali ovakav talas kvalitetnih ženskih izvođača, a B/A je za vas izdvojio pet najperspektivnijih mladih pevačica.

TOP51

1.Laurel

Laurel je prisutna na muzičkoj sceni već neko vreme i iza sebe ima relativno uspešne pesme kao što su Fire Breather, Next Time i Blue Blood. Međutim, od ove mlade britanke se tek očekuje debi album što bi trebalo da na nju baci spotlight koji je već odavno zaslužila. Nešto više indie od Lane Del Rey – ako je to moguće, a opet kreirajući sopstveni, distinktivan zvuk Laurel je ime koje zaista obećava.

2. Låpsley

Već početkom 2015. godine Låpsley je objavila svoj EP Understudy, čime je zvanično opravdala nominaciju za BBC Sound Of…Uzimajući u obzir da je jedna od miljenica čuvenog Zane Lowe-a, Låpsley je opravdala pritisak i očekivanja kako publike tako i kritičara pesmama kao što su Painter (Valentine), Station i Falling Short, pozicionirajući se u sam vrh novih nada britanske muzike.

3. Lilla Vargen

S obzirom na to da je jedan od mojih omiljenih hobija kopanje po Soundcloudu, blogovima i drugim stvarima posvećenim muzici, sasvim logično je da sam naišao na neodoljivu Lillu Vargen i njenu baladu This is love. Odavno nisam čuo da je neko istupio ovako ogoljeno u pesmi, a pogotovo ne odmah na početku, svrstavajući ovu mladu damu u obećavajuće vokale za predstojeću godinu.

4. Kacy Hill

Nekadašnja manekenka, Kacy Hill na sebe je skrenula pažnju pesmom Experience. Magično, u visokim tonovima, Hill nas uvodi u svoj mikrouniverzum na 3 minuta u kojima ste opsednuti njenim krhkim glasom – traka koja ostaje u glavi, neopisive zaraze, u stilu koji je najbliže opisuje kao dete Grimes i FKA Twigs, Kacy Hill je devojka od koje se očekuje mnogo.

5. Shura

Za kraj možda i očekivano – Shura, koja je od ovih dama za sada postigla najveći komercijalni uspeh svojim pesmama Touch i Indecision, kao i svojim debi EP izdanjem. Šarmantna, u retro-disco tonu, uz male reminiscencije na Jessie Ware, Shura je osvojila sve – i potpuno zasluženo.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: