Da li imate preko 18 godina?

TV serije: Mart obećava nova uzbuđenja

Autor:

Verovali ili ne pred nama je 20 sezona serije Grey’s Anatomy. One koji je verno prate očekuju brojna iznenađenja i uzbuđenja. Novu sezonu obeležiće povratak Jessice Capshaw kao voljene doktorke Arizone Robbins. Konačno ćemo saznati i kako je Teddy (Kim Raver) koji je kolabirao u sred operacije, a videćemo kako će se rasplesti odnos Simone (Alexis Floyd) i Lucasa (Niko Terho). Natalie Morales se priključuje seriju kao nova dečija hirurškinja. Ellen Pompeo nećemo gledati, ali će nas njen glas i dalje voditi kroz seriju.

Mart na donosi i poslednju, sedmu sezonu serije Station 19, ali za sada nema previše detalja o tome kako će se stvari razrešiti.

Na HBO Max je već počela crnohumorna i politički intrigantna mini serija Regime koja prati kancelarku Elenu Vernham (Kate Winslet) dok se njen autoritarni režim u kojem predvodi fiktivnu naciju u Srednjoj Evropi ruši. Netflix nam je ponudio seriju The Gentlemen, baziranu na istoimenom filmu koji je Guy Ritchie snimio 2019, o grupi gangstera iz visokog društva.

Seriju Vreme smrti, po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti, od 4. marta možemo pratiti na Novoj S. Od 2. marta četvorodelna serija Trag divljači, prikazuje se na RTS-u. Serija je bazirana na literarnim delima proslavljenog Živojina Pavlovića koja su Đorđu Milosavljeviću, Dimitriju Vojnovu i Nenadu Pavloviću poslužila za kreiranje scenarija.

U martu nas očekuje još uzbuđenja i još novih serija. Trend je takav da je reč uglavnom o adaptacijama romana koji su već stekli popularnost kod publike.

The Girls on the Bus // 14. mart, HBO Max

U godini kada nas očekuju novi predsednički izbori u SAD, stiže nam serija o četiri novinarke od kojih svaka ima različite stilove i način izveštavanja o predstojećim izborima. Sadie McCarthy (Melissa Benoist) romantizuje prošlost i odbacuje i ceo svoj život kako bi za novine za koje piše izveštavala o predsjedničkom kandidatu. U autobusu u kampanji se pridružuje preostalim devojkama i konkurentkinjama Grace (Carla Gugino), Lola (Natasha Behnam) i Kimberlyn (Christina Elmore) i uprkos razlikama koje imaju postaju porodica u praćenju velike sapunice – bitke za Belu kuću.

Apples Never Fall // od 14. marta, Peacock

Ova misteriozna drama bazirana je istoimenoj knjizi Liane Moriarty i u njenom fokusu je na izgled savršena porodica Delaney. Nekadašnji teniski treneri Stan (Sam Neill) i Joy (Annette Bening) prodali su svoju uspešnu tenisku akademiju i spremni su da započnu ono što bi trebalo da budu zlatne godine njihovih života. Dok se raduju druženju sa svoje četvoro odrasle dece, sve se menja kada ranjena mlada žena pokuca na njihova vrata. Joy iznenada nestaje, a njena deca su primorana da preispitaju takozvani savršeni brak svojih roditelja dok najmračnije porodične tajne počinju da isplivavaju na površinu.

Manhunt // od 15. marta, Apple TV+

Ova mini serija od sedam epizoda zasnovana je na knjizi Jamesa L. Swansona Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln’s Killer. Ovo je triler o jednom od najpoznatijih, ali najmanje shvaćenih zločina u istoriji, lovu na Johna Wilkesa Bootha nakon ubistva američkog predsednika Abrahama Lincolna. Nakon ubistva predsednika njegov sekretar za ratna pitanja i prijatelj započinje poteru za njegovim ubicom.

Palm Royale // od 20. marta, Apple TV+

Palm Royale je serija čija je radnja smeštena na sam kraj šezdesetih godina prošlog veka i prati Maxine Simmons (Kristen Wiig) koja pokušava da se probije u visoko društvo Palm Biča. Dok Maxine pokušava da pređe tu nepropusnu granicu između onih koji imaju i onih koji nemaju, serija postavlja pitanje koje nas i danas zbunjuje: „Koliko ste od sebe spremni da žrtvujete da biste dobili ono što neko drugi ima?“. Smešten tokom 1969. godine u „buretu baruta“, serija je svedočanstvo svakog autsajdera koji se bori za svoju šansu da istinski pripada negde.

3 Body Problem // od 21. marta, Netflix

Tim koji je kreirao Game of Thrones stoji iza nove naučno-fantastične triler serije bazirane na romanu kineskog autora Liu Cixina. Ye Wenjie je astrofizičarka koja je videla brutalno ubistvo svog oca tokom Kineske kulturne revolucije. Vojska je kasnije regrutuje zbog njenog naučnog iskustva i šalje je u tajnu radarsku bazu u udaljenom regionu. Njena sudbonosna odluka u bazi odjekuje širom prostora i vremena grupi naučnika u današnjem vremenu, primoravajući ih da se suoče sa najvećom pretnjom čovečanstvu.

We Were the Lucky Ones // od 28. marta, Hulu

Još jedna serija koja predstavlja adaptaciju knjige je We Were the Lucky Ones, potresna, neverovatna i istinita istorijska drama koju je napisala Georgia Hunter i koja je postala bestseler. Ovo je priča o jevrejskoj porodici iz Poljske koja se razdvaja na početku Drugog svetskog rata, pokušava da preživi sve strahote i ponovo se ujedini.

A Gentleman in Moscow // od 29. marta, Paramount+ i Showtime

Još jedan bestseler dobio je svoju TV adaptaciju. Amor Towles objavio je 2016. roman o ruskom aristokrati iz 20-tih godina prošlog veka, kome je boljševički sud, posle Oktobarske revolucije, doživotno odredio kućni pritvor u luksuznom moskovskom hotelu. Alexander Rostov (Ewan McGregor) provodi godine iza zatvorenih vrata dok se neke od najburnijih decenija u ruskoj istoriji odvijaju ispred hotela. Dok gradi novi život unutar zidova hotela, otkriva pravu vrednost prijateljstva, porodice i ljubavi.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: