Da li imate preko 18 godina?

Top lista: 10 serija za leto 2023.

Autor:

Ovo leto je uzbudljivo što se serija tiče. Svakako je najviše polemika izazvala serija Idol, koja se pojavila na samom početku leta. Najtoplije godišnje doba donelo nam je i uzbudljive nastavke – The Bear (druga sezona), The Witcher i Only Murders in the Building (treće sezone),  Black Mirror (šesta sezona)…

Ali za ljubitelje televijskih formata tu je i niz novih serija. Uglavnom je reč o limitiranim i mini serijama, ali neke će očigledno doživeti i nastavke. Napravili smo jednu listu serija u kojima možete uživati do kraja leta.

The Full Monty

Pre više od 25 godina istoimeni film o šest stripera koji su izgubili posao u čeličani u Šefildu osvojio je publiku i zaradio ogroman novac na blagajnama. Sada se ista ekipa vratila u osmodelnoj seriji, koja je zapravo neki miks spin-offa i nastavka filma, i pokazuje da ke staranje na graciozan način teže nego što izgleda.

A Perfect Story

Ova španska romantična petodelna serija vrlo brzo se popela na listu najgledanijih Netflixovim letnjih sadržaja. Govori o naslednici hotelskog lanca i momku koji radi tri posla i spava na kauču kod svojih prijatelja koje slučajni susret podstakne da pokušaju da pomognu jedno drugom da vrate svoje partnere.

Secret Invasion

Još jedan holivudski izlet u produkciju serija. Samuel L. Jackson’s u ovom Marvelovoj seriji je Nick Fury je super heroj koji pokušava sprečiti invaziju na Zemlju. Glumačku ekipu upotpunjuju Olivia Colman, Ben Mendelsohn i Emilia Clarke.

Full Circle

Serija u režiji  Stivena Soderberga po scenariju Eda Solomona prati istragu neuspele otmice koja otkriva dugo čuvane tajne koje povezuju više likova i kultura u današnjem Njujorku. Glavne uloge tumače Zazie Beetz, Claire Danes, Timothy Olyphant i Dennis Quaid.

Survival of the Thickest

Michelle Buteau je jedna od kreatorki ove dramedije inspirisane knjigom koju je napisala 2020. Reč je o plus-sized stilistkinji koja pokušava da se sabere i sredi svoj život nakon raskida, uz pomoć svojih prijatelja i rođaka, suočavajući se sa brojnim preprekama.

Hijack

Ovaj napeti triler sa Idrisom Elbom u glavnoj ulozi tokom sedam epizoda u realnom vremenu prati putovanje otetog aviona tokom sedmočasovnog leta na putu od Dubaija do Londona. Elba je čovek za izvrsnim veštinama za pregovore u poslovnom svetu koje pokušava da iskoristi kako bi bezbedno prizemljio ovaj avion.

Twisted Metal

Nastala na osnovu istoimene video igre, ova akciona komedija smeštena u postapokaliptični svet budućnosti govori o čoveku koji nadu u novi živit polaže u vrlo komplikovanu akciju prenošenja tajanstvenog paketa sa jednog kraja zemlje na drugi.

Fatal Seduction

Ova južnoafrička serija koja ima 14 epizoda od po pola sata govori o univerzitetskoj profesorki koja noseći se sa pobačajem i muževljevom tajnovitošću na putovanju upoznaje mlađeg muškarca sa kojim se upušta u strastvenu vezu i razotkriva tragedije i izdaje koje su počinili njoj blisku ljudi.

Based on a True Story

Ovo je kriminalistička priča začinjena crnim humorom i prati živote vodinstalatera, bivše teniske zvezde i agenta za nekretnine koje spaja zajednički interes da otkriju ko je serijski ubica. Vodeće uloge imaju Kaley Couco, Tom Bateman, Chris Messina i Natalia Dyer.

How To Become a Cult Leader?

 Peter Dinklage je narator ove satirično-mračne šestodelne dokumentarne serije koja nudi smernice o tome kako da stvorite i zadržite kontrolu nad grupom ljudi na osnovu „uspeha“ šest najozloglašenijih vođa kultova u istoriji. Osim toga upoznajemo se i manje poznatim (ili uspešnim) vođama, a niz autora i stručnjaka nudi kratke komentare o vođama i psihologiji kulta, a bivši članovi kulta i drugi preživeli raspravljaju o tome šta im je učinjeno dok su bili deo njihovih zajednica.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: