Da li imate preko 18 godina?

Natasha Caruana: Na prvi pogled

Demistifikacija zaljubljivanja

Kao pobednica BMW rezidencije pri muzeju Nicéphore Nièpce, tokom svog tromesečnog boravka u Châlon-sur-Saône, londonska fotografkinja je kroz seriju fotografija pokušala da odgonetne misteriju iza fenomena ljubavi na prvi pogled.

breathless__large

Koristeći fotografski inventar sopstvenih ljubavnih odnosa, Caruana se često igra sa granicama intime i njene prezentacije, kada se ta granica briše. Istraživala je različite emotivne pojave, od nevernosti (“Lying Still, portraits of The Other Woman”, 2005 i “Married Man”, 2008-2009) preko propalih veza (“Fairytale for Sale, 2011-2013”) do privlačnosti (Love Bomb, 2014).

nc.083p05h_(1)__large

Projekte sastavlja iz fotografskih arhiva, interneta i sopstvenih emotivnih narativa. Najčešće se bavi temama ljubavi, izdaje i fantazije.

nc.105p05h__large

Udata samo par dana pre početka rezidencije i samim tim inspirisana sopstvenim iskustvom, Caruana je iskoristila popularni mit o ljubavi na prvi pogled i neurološka, biološka i antropološka istraživanja na istoimenu temu i tako napravila seriju fotografija kojima je pokušala da demistifikuje pojavu koja do sada još uvek nije u potpunosti objašnjena.

nc.111p05h__large

Tema ljubavi na prvi pogled mi je posebno interesantna u odnosu na medij fotografije upravo zbog toga što je nemoguća za fotografisanje.

nc.149p02h__large

Natašini radovi mogu se pogledati na njenom sajtu.

nc.158p04h__large

Lajkuj:

Komentari:

  1. xiaw9k03 says:

    e ali kako, kako ti vidis sve te stvari na ovim fotografijama?

    odakle? kako?

Ostavite komentar:

Slični članci: