Da li imate preko 18 godina?

Kako je oživela mrtva priroda?

Fotograf David Brandon Geeting začudnim i neformalnim kompozicijama dokumentuje ili kreira zaustavljeni trenutak.

U ovonedeljnoj rubrici Fotografija, predstavljamo američkog fotografa David Brandon Geetinga čije se kompozicije iz domena mrtve prirode pretvaraju u nešto mnogo životnije. 

Dejvid je kroz svoje mrtve prirode razvio interesovanje za fotografisanje proizvoda. Postavljajući predmete svojih klijenata na raznobojne pastelne pozadine, on se instiktivno vraća kompozicijama koje je početkom svoje karijere susretao tokom šetnji gradom i koje su u njemu budile osećaj začudnosti i interesantne slučajnosti. Godinama ih je beležio svojim fotoaparatom, da bi i sam razvio osećaj za kreiranje takvih slučajnosti, koliko god to paradoksalno zvučalo.

Zelena salata na šarenom stolnjaku, venecijaneri istrgnuti iz prozora i osušeni beli luk na nedefinisnoj podlozi su samo neke od scena koje su oformile atmosferu kojom Dejvid komunicira sada kada je prešao u još apstraktniju fazu stvaralaštva.

Potpuno se primenio moj nekadašnji pristup kada sam se šetkao sa fotoaparatom i čekao da se zanimljive stvari dogode. Trenutno mi je najvažnije da imam kontrolu nad procesom fotografisanja. Počnem da radim nešto što sam zamislio i onda se to nešto pretvori u nešto drugo što mi se više svidi. Tu dolazi do stvaranja, kada misao držiš pod kontrolom a onda je izgubiš i taj gubitak iskoristiš.

Dejvidu se ne svidja da bude svrstan u fotografske žanrove, više bi voleo da ga objašnjava atmosfera. Smatra da mnogo toga još nikada nije bilo urađeno i da najinteresantnije stvari ostaju zakopane u dubinama Tumblr-a.

Više o ovom fotografu pogledajte na njegovom sajtu.

tumblr_npfz094rl31qliiilo2_1280

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: