Da li imate preko 18 godina?

Foto kolažiranje

Izabrali smo nekoliko fotografskih serija zimskih tonova i letnjeg senzibiliteta.

1. Franco Fontana / Blue Monday

Franko se rodio 1933. godine u Modeni, u Italiji. Počeo je da fotografiše početkom šezdesetih i smatra se pionirom fotografskog koncepta linije. Najpoznatiji je po svojim apstraktnim pejzažima u boji, a za današnji kolaž izabrali smo njegovu seriju fotografija po imenu Plavi ponedeljak.

2. Paul Kwiatkowski / Eat, Prey, Drug

Paul Kwiatkowski živi u Njujorku i radi kao pisac, fotograf i foto urednik. Dobio je zadatak da ode do Mount Shaste u Kaliforniji i da istraži tamošnji vulkan, za koji se veruje da skriva grad u kome živi superiorna lemurijanska rasa.

3. Maroesjka Lavigne / Land of nothingness

Belgijanka Maroesjka je rođena 1989 godine. Otisnula se putem Namibije, zemlje nazvane po pustinji. Jedno od najmanje naseljenih mesta na planeti, uvuklo je fotografkinju u svoje Suncem spaljene ravnice i uputilo je ka zlatastim tonovima peščanih dina. Kaže da je za otkrivanje ovog predela najvažnije bilo strpljenje.

4. Lise Sarfati / Acta Est

Lise je francuska fotografkinja rođena 1958. godine. Njene fotografije ruskih gradova i američke omladine svedoče o utučenosti mladih generacija za koju kaže da je njena najveća inspiracija. Ispod su neke od ukupno 43 fotografija iz njene prve foto knjige u kojima maštovito prikazuje svoju opčinjenost promenama, propadanju i lepoti.

5. Terje Abusdal / Radius 500 metres

Radijus od 500 metara je foto knjiga Terja Abusdala, koji se koristio arhivom svog dede Åsmunda Abusdala. Letimice je prikazan svakodnevni život ruralne Norveške sedamdesetih i osamdesetih godina, u vremenu koje je prethodilo razvitku naftne industrije koja je transformisala i dolinu Setesdal gde su uslikane fotografije, a i način života u zemlji generalno. Ova foto knjiga je vizuelno svedočanstvo kraja post-ratne social demokratske ere i preokret ka neoliberalizmu.

Lajkuj:

Komentari:

  1. Oliver Sotra says:

    Finally some TITTIES at BA….. Yaaaaaaay

Ostavite komentar:

Slični članci: