Da li imate preko 18 godina?

Švedski akcioni

Kung Fury - čudo sa Kickstartera! Film za istinske zaljubljenike u akcione filmove iz 80-ih.

0
0

Ikonografija osamdesetih. Duboke starke, rukavice bez prstiju, koledžice, trake oko glave, skejtovi, video igre, sintizajzeri, borilačke veštine, putovanje kroz vreme… Sve ono što smo (ili nismo) voleli u filmovima snimljenim u ovoj dekadi stalo je u tridesetak minuta ostvarenja Kung Fury Šveđanina Davida Sandberga. Premijera je na YouTube-u.

kung-fury

Jedna od dugo očekivanih stvari sa Kickstartera ugledaće svetlost dana ovog 28. maja (u 21:15 po srednjoevropskom vremenu). Sanberg je na ovoj platformi pokrenuo kampanju kako bi prikupio 200.000 dolara. Krajnji ishod je 630.019 dolara na računu.

Sanbergu je bilo potrebno 5.000 dolara da sa ekipom koju je okupio napravi trejler koji je emitovan na početku kampanje na Kickstarteru 26. decembra 2013. godine, a dodatno je pažnju na ovaj projekat skrenuo David Hasslehoff, jedan iz plejade onih “kucamo na vrata zaboravljenih asova”. Polovinom aprila ove godine pojavio se Hasselhoffov “True Survivor”, najavni singl za film.

Kampanja je krenula veoma uspešno i prvobitni cilj od 200.000 dolara je dostugnut veoma brzo. Samo dva dana po pokretanju kampanje oglasio se Sanberg: “Dragi svi, totalno sa šokiran. Ne mogu da iskažem zahvalnost svima vama koji ste donirali za ovaj projekat. Da budem iskren, sumnjao sam da li možemo da dostignemo naš cilj. Pa…dostigli smo ga i premašili za dva dana!!! Ovo je ludilo! Hvala vam!!!”

To je, kako je naveo Sanberg, dovoljno za tridesetominutni film koji bi se emitovao online, bez ikakve naknade. Ipak tokom kampanje ekipa filma je dizala lestvicu, pokušavajući da sakupi 750.000 ili milion dolara, ali je konto na računu bio 630.019. Svi oni koji su željno iščekivali ovo ostvarenje bili su obaveštavani o snimanju i produkciji.

Film je nedavno prikazan tokom sekcije Directors’ Fortnight, koja se odvija paralelno sa trajanjem Filmskog festivala u Kanu. Magazin Variety je ovom ostvarenju posvetio pažnju, navodeći da je reč o filmu baziranom na internim šalama i suludim specijalnim efektima koji prestavlja zabavni omaž švedskih superfanova najboljem i najgorem iz akcionih filmova snimljenih tokom 80-ih. Variety navodi i 10 razloga zbog kojih posle prikazivanja ovog filma svet nikada neće biti isti.

I radnja filma je potpuno suluda. Policijski detektiv iz Majamija i kung fu borac Kung Fury putuje kroz vreme. Ali umesto da se iz 1980. godine teleportuje u vreme Drugog svetskog rata, kako bi ubio Adolfa Hitlera a.k.a. Kung Führer i osvetio smrt prijatelja, zbog kvara na vremenskoj mašini dospeva u vreme Vikinga. Uz pomoć devojke i nordijskog boga Tora, Kung Fury nastavlja putovanje kroz vreme kako bi uništio naciste jednom za sva vremena.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: