Da li imate preko 18 godina?

Novi emodžiji za 2020.

Mnoge nove opcije biće vam dostupne do kraja godine.

Autor:

Unicode Consortium predstavio je 117 novih simbola za ovu godinu (62 potpuno nova emodžija i 55 varijanti pola i tona kože) i oni će korisnicima biti dostupni do kraja 2020. Emojipedia je već objavila njihove primere.

Novi emodžiji će na mobilnim telefonima biti dostupni na jesen, u septembru ili oktobru, mada postoji mogućnost i da se na Androidima pojave i ranije. Svega nekoliko novih je dodato u opciju “smajliji”, proširena je lista životinja, biljaka, hrane, pića i nekih aktivnosti…

Neke od najvećih novina se odnose na inkluzivne emodži opcije. Tako će lista biti dopunjena transrodom zastavom (predlog koji su sponzorisali Google i Microsoft), kao i emodži simbolom transrodne porodice. Google je predložio i sve rodne opcije za opciju “osoba pod velom”, jer je trenutno prikazana samo žena, kao i osobu u smokingu, jer je do sada bio prikazan samo muškarac. Tu su i novi emodžiji za “osobe koje hrane bebu flašicom” i rodno neutralni emodži deda mraza.

 

Tu su i mnoge opcije kojima se izašlo u susret korisnicima, tako da imamo emodži nindže, pinjate, bumeranga, čarobnog štapića, pikap kamioneta, šrafcigera, babuške, ogledala, prozora ili harmonike.