Da li imate preko 18 godina?

Stray Dogg: Come Along Wind

Novi album najcenjenijeg americana benda u regiji

Autor:

Tri godine posle sjajnog “Fire’s Never Wrong” imamo to zadovoljstvo da čujemo novi album Stray Dogga “Wind Come Along”. Nije teško uočiti sličnost između ovih naslova, a da li je to naznaka nekog budućeg koncepta – ostavićemo da vreme pokaže.

Šestočlani beogradski sastav Stray Dogg predstavlja svoj treći studijski album, “Come Along Wind”, koji objavljuje tačno tri godine posle uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong”. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Amost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake. “Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju, neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat Strajnić i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

mala

“Come Along Wind” je sniman krajem maja i početkom juna u studiju G.I.S. u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec (Straight Mickey and the Boys, Veliki prezir, My Buddy Moose, Jonathan…), koji je uradio i miks i mastering albuma.

“Čekali smo tri godine na ovaj novi album, uželeli smo se sviranja i novih turneja, i ne mogu da dočekam da vidim kakva ce biti reakcija publike. Mislim da je vreme da sa trećim albumom pokušamo i da izađemo napolje sa našom muzikom, da vidimo možemo li i van regiona da nađemo našu publiku.” izjavio je Dušan za B/A.

Nekoliko pesama sa novog albuma ste imali priliku da čujete premijerno juče u radio emisiji Vladimira Skočajića “Gistro Pop”, a večeras, ako budete pratili oficijalnu facebook stranicu benda, možete iskusiti ceo album. Fantastičan artwork za album uradio je Davor Gromilović.

Lajkuj:

Komentari:

  1. nik says:

    Ma ne znam koja mi je bolja! sve me gađaju right to the heart!

Ostavite komentar:

Slični članci: