Da li imate preko 18 godina?

Röyksopp nastupaju na predstojećem 16. izdanju INmusic festivala u Zagrebu

Autor:

Legendarni norveški electro-pop duo Röyksopp novo je pojačanje povratničkog 16. izdanja INmusic festivala koji se održava od 24. do 26. juna ove godine.

Röyksopp su poznati po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea sa afro-američkim muzičkim elementima. Prijatelji Torbjørn Brundtland i Svein Berge 1998. godine osnivaju Röyksopp, a ubrzo zatim objavljuju i album prvenac, ‘Melody A.M.’ (2001.) koji je osvojio muzičku kritiku i lansirao ih u sam vrh scene.

Svaki novi album upotpunjen je zanimljivim muzičkim kombinacijama i uzbudljivim vizuelnim elementima, uz naglašene i često vrlo ekscentrične scenske nastupe koji su ih dodatno izdvojili ne sceni i proslavili do svetskih razmera. “The Inevitable End” iz 2014. godine predstavio je svojevrstan epitaf i oproštaj od formata albuma, barem u tradiocionalnom smislu. Nakon osam godina ćutnje, 2022. godine objavljuju kolosalni projekt sačinjen od 30 muzičkih brojeva objedinjenih u albumski triptih “Profound Mysteries” koji Röyksopp opisuju kao “neprekidno, konceptualno iskustvo” i “proširenje kreativnog svemira”.

Röyksopp tako upotpunjuju impresivan program festivala na kojem će nastupiti i već ranije najavljeni The Smashing Pumpkins, Hoziera, The National, Paola Nutinija, Gossip, Dogstar, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Ibibio Sound Machine, Descartes a Kant i Deadletter.

Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem muzičkog festivalskog webshopa po cieni od 99 evra (+ troškovi transakcije), kao i zagrebačkom Dirty Old Shopu (Tratinska 34) po ceni od 99 evra, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice po ceni od 49 evra (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem zvaničnog festivalskog webshopa.

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: