Da li imate preko 18 godina?

Otvorene prijave za nacionalni muzički konkurs Serbia Creates: The Spotlight vol. 2

Platforma Srbija stvara muziku i ove godine vodi muzičare i bendove na najpoznatije regionalne muzičke festivale.

Autor:

Platforma Srbija stvara muziku poziva sve mlade muzičare, autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na drugi po redu nacionalni konkurs SERBIA CREATES: The Spotlight i osiguraju svoj nastup na najpoznatijim regionalnim muzičkim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Nakon ogromnog interesovanja i velikog uspeha prošlogodišnjih pobednika konkursa, koji su se predstavili publici širom regiona i Evrope – na 22 festivala u šest zemlja održali su 55 nastupa – ove godine kapaciteti su prošireni. Obezbeđeno je više od 120 nastupa, na preko 50 muzičkih festivala u čak devet država regiona. Bendovi, disk džokeji i svi muzičari (pop, rock, hip hop, rap, trap i popularna urbana muzika, mogu da se prijave najkasnije do 1. maja, putem online formulara na sajtu serbiacreates.rs.

I ove godine je selekcija budućih muzičkih zvezda prepuštena eminentnom žiriju koji čine priznati akteri muzičke industrije, među kojima su: Buč Kesidi (bend), Ida Prester (muzičarka), Katarina Epštajn (muzička urednica Radio Beograd 1), Bege Fank (reper), Cobi (producent i muzičar), Alek Bošković (Belive, distribucija muzike), Pavle Eftimovski (Glitch records, Runda Balkan) i Maša Pavković (menadžerka i PR). Oni će predstaviti finalnu selekciju od najviše 4 kandidata za svaki žanr, najkasnije do 20. maja, a pravo odabira muzičara koji će nastupiti na festivalima u periodu do marta 2025. godine zadržavaju programske selekcije festivala, navodi se u saopštenju nacionalne platforme Serbia Creates.

Platforma Srbija stvara muziku, kao deo nacionalne platforme Srbija stvara, konkurs realizuje u saradnji sa akterima celokupne muzičke scene koji prepoznaju važnost podrške i ulaganja u mlade talente: “Pored ogromne podrške koju ovaj jedinstveni projekat, drugu godinu za redom, pruža mladim i talentovanim muzičarima, koji se u današnje vreme teško probijaju do svog „spotlajta“, dajemo i ogromnu podršku razvoju celokupne domaće scene i muzičkom stvaralaštvu, kao jednoj od najvažnijih grana kreativnih industrija. Svakako dugoročni cilj konkursa je i pronalazak i razvoj novih mladih imena domaće scene koji će se u saradnji sa platformom Srbija stvara muziku i partnerima, u narednim godinama Srbiju predstaviti i na međunarodnom tržištu“, kaže Zorica Tepić ispred platforme Srbija stvara muziku.

Samo neki od festivala koji su do sada obezbedili „slotove“ za nastupe mladih izvođača i priliku da se predstave regionalnoj i internacionalnoj publici za 2024. godinu su:

  • SRBIJA: EXIT, Arsenal fest, Lovefest, Nišville, Music Week, Belgrade Beer Fest, Energija festival, Uzlet, Arlemm, Roll & Blues, Kaleidoskop kulture, Zastave budućnosti, Beogradski Jazz festival, Novosadski Jazz festival, MMF, Summer3p, Doček, SKC Kragujevac, SKC Novi Sad, Runda Digital Day..
  • HRVATSKA: Sea Star festival, Kula Kula, Forestland, Ship Showcase & Festival…
  • BIH: Freshwave, Piknik, Dzumbus festival, From Hertz With Love, Output, JazFest, Evergreen Fest..
  • CRNA GORA: Higher Sense, Bedem Fest, Rockstrikcija, Rubix, GetLost..
  • SEVERNA MAKEDONIJA: PIN, Taksirat, D festival..
  • SLOVENIJA: Ment, Lent, Jazzinity…
  • BUGARSKA: SoAlive Showcase & Festival, Spike Showcase & Festival, Sofia Live Festival, A to Z Jazz Festival..
  • RUMUNIJA: ARTmania, Jazz in the Park, Posada festival, Astra Rock..
  • MAĐARSKA: Campus festival + novi festivali uskoro!

Za sva dodatna pitanja i informacije u vezi sa konkursom, posetite stranicu serbiacreates.rs ili nam se obratite putem mejla music@serbiacreates.rs.

Realizaciju konkursa podržao je evropski projekat LIVEMX (founded by Music Moves Europe), koji ima za cilj da pomogne i podrži muzičku industriju na evropskom nivou.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: