Da li imate preko 18 godina?

Kruz Roudi predstavili album prvenac „Sve kruži” i singl „Anksioznost”

Autor:

Novosadski bend Kruz Roudi, koji na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk, predstavili su publici svoj album prvenac “Sve kruži”, za izdavačku kuću Lampshade Media, i prateći video spot “Anksioznost”.

Prožet samorefleksijom, album donosi sedam originalnih pesama i introspektivni spot za numeru „Anksioznost”, i kao celina istražuje različite aspekte emocija i ličnih iskustava.

„Sve pesme su proživljene i sve što smo njima rekli je prošlo kroz živote koje živimo. Nešto od toga se zadržalo, nešto je ostalo samo u pesmi i kao uspomena, ali je sve prošlo kroz nas. „Sve kruži” je muzičko putovanje kroz unutrašnje svetove i podsetnik svima koji se u njima pronalaze da nisu sami u svojim mislima i osećanjima”, poručuju članovi benda Kruz Roudi.

Rad na albumu, produkcija i snimanje trajali su dve godine, a pored ranije objavljenih singlova – debitantske pesme „Repriza”, koja je bend već u najranijim etapama svrstala među polufinaliste za Nagradu Milan Mladenović, i „Sve kruži”, koja je najavila istoimeni, sveže objavljeni album prvenac, izdanje donosi još pet novih pesama.

„Anksioznost”, koju prati i muzički video koji je radila Luna Media, u režiji Mie Mlinarević i u produkciji Branislave Kolarov i Borisa Jovanovića, hvata se u koštac sa sve prisutnijom temom u životima i svakodnevnici mladih na ličan, neposredan i iskren način. „Pesma i spot propituju otuđivanje, teskobu i usamljenost sa kojima se suočavamo i u našim tihim sobama, i na prepunim žurkama na koje idemo manje ili više euforični. Želimo iskustveno da doprinesemo većoj vidljivosti teme koja je veoma važna”, ističu Roudiji.

Nakon „Anksioznosti” simbolično sledi „Praskozorje”, zatim „Kao i pre” i „Poslednja stanica”, a na samom kraju albuma sviće „Svako novo jutro”. Vođen dopadljivim tonovima i melodijama, album „Sve kruži” demonstrira sposobnost benda da kreira istovremeno dinamičan i emotivan zvučni pejzaž koji će privući različite generacije slušalaca.

Bend Kruz Roudi osnovan je krajem 2021. godine u Novom Sadu, a čine ga tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – koji svoju sinergiju bez problema prenose iz studija na scenu. Iza sebe imaju nastupe na Zidiću Doma omladine Beograda, Roll & Blues festivalu u Aranđelovcu, Domu kulture „Studentski grad”, niz svirki u Novom Sadu, ali i u gradovima širom Srbije u kojima su pre objavljivanja albuma isprobavali svoj zvuk.

*naslovna fotografija: Marko Ristić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: