Da li imate preko 18 godina?

Lollapalooza Berlin obećava dobru zabavu

Organizatori Lollapalooza festivala u Berlinu objavili su prvi talas izvođača među kojima su Kings of Leon, Swedish House Mafia, Twenty One Pilots, Martin Garrix i mnogi drugi.

Prošle godine, berlinska Lollapalooza je konačno pronašla svoj dom u srcu grada nakon nekoliko prethodnih lokacija: Olimpijski park postala je istinsko poprište jednog od najposećenijih i najzabavnijih manifestacija u Evropi, stvarajući nezaboravne momente i osmeh na licima mnogobrojnih posetilaca, kako iz Nemačke, tako i iz čitavog sveta. Svet muzike, umetnosti, ukusne hrane, avantura i žurki čeka publiku i ove godine, a datumi održavanja ovogodišnjeg festivala su 7. i 8. septembar. 

Kings of Leon, bend sa više od 21 miliona prodatih ploča i nekoliko Gremi nagrada, dolazi na berlinsku Lollu kako bi održao jedini koncert ove godine u Nemačkoj i prezentovao briljantni šou prepun hitova sa prethodnih sedam studijskih izdanja. Takođe ekskluzivno biće pojavljivanje trija koga čine Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso. Zajedno formiraju supergrupu Swedish House Mafia koja je proteklih godina oblikovala svetsku dance music scenu, a sada nakon četiri godine pauze, u Berlinu ih očekuje nastup na glavnoj festivalskoj bini.

Nastup od kojeg se mnogo očekuje jeste Kraftklub, na opštu radost lokalnih obožavalaca koji će horski pevati refrene pesama poput “Chemie Chemie Ya”, “Schüsse in die Luft” ili “Kein Liebeslied”.

Najveća festivalska pozornica „Perry´s Stage“ već je viđena za najveće festivalske zvezde: prvi put u istoriji, ova bina imaće svog DJ superstar kuratora. U nedelju, ni manje ni više nego Martin Garrix preuzeće kormilo zajedno sa svojom STMPD etiketom, te će predstaviti imena kao što su Loopers, TV Noise, Bart B More, dok će Don Diablo i Loud Luxury biti specijalni gosti. U subotu Alan Walker, Scooter, kao i legendarni elektro duo Underworld biće zaduženi za euforiju u Olimpijskom parku. Kapacitet će biti značajno proširen ove godine, nekoliko delova stadiona biće otvoreno za ovo plesno ludilo.

Foto: Stephan Flad

Preko popa do panka, od ema do repa – žanrovska limitiranost ne poznaje sastav Twenty One Pilots. Njihovi zarazni hitovi „Stressed Out“ i „Heathens“ oriće se na glavnom stejdžu, a i zvezde mlađe generacije Billie Eilish i Khalid takođe će nastupati na ovoj bini.

Ove godine, crème de la crème modernog nemačkog hip-hopa imaće predstavnike kao što su Bausa i UFO361, a nastupaće i već etablirani reper Dendemann iz Hamburga.

Indie-folk zvuk može se očekivati od irske muzičke zvezde koja nastupa pod imenom Hozier. Opremljen milionskim Spotify streamovima, dobitnik Gremija trenutno je u procesu rada na drugom albumu „Wasteland, Baby“ koji se željno iščekuje nakon četiri godine kreativne pauze.

U duhu osnivača festivala Perija Ferela (Perry Farrell) internacionalni i lokalni izvođači imaće svoje mesto na Alternative i Weingarten binama. Među njima će se naći 6LACK, Parcels, Rex Orange County, Courtney Barnett, Serpentwithfeet, Pip Bloom, Alli Neumann i Amilli koji će učiniti da srca muzičkih fanova kucaju brže.

I najmlađi posetioci imaće čemu da se raduju jer se za njih sprema posebna „Kidzapalooza“ gde će ekskluzivni set odsvirati Olli Shulz uz dodatni nastup na glavnoj bini. Još ih očekuje magični duo Siegried & Joy, kao i muzičke tačke kao što su Baked Beans, Suli Puschban i Springteufel DJ-Team & Band koji će nastupati u pratećem programu.

Ali to nije sve: uskoro se očekuje najava mnogih poznatih imena i za subotu i za nedelju, kao i više detalja kada je reč o svim festivalskim pozornicama.

Cena dvodnevne ulaznice iznosi 149 €, dok su dnevne ulaznice dostupne po ceni od 84 €. Ukoliko želite da iskusite festival na jedan poseban način, to se može obezbediti putem Lolla Experience karte koja iznosti 249 €. Od ove godine postoje i posebne tinejdžerske ulaznice koje pripadaju onima od 12 do 17 godina starosti, a koje se mogu kupiti po ceni od 79 €. Sve ove ulaznice dostupne su na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Stephan Flad