Da li imate preko 18 godina?

Jensen Interceptor: O svežoj muzici, klubovima i dobroj kafi

Sa sidnejskim didžejem koji je nedavno nastupao u Beogradu pričali smo o traganju za draguljima u muzici, sviranju i saradnji sa ljudima sa kojima se dobro razume.

Usled njegovog nastupa u beogradskom klubu Drugstore, koji se održao 15. februara u organizaciji Music Reactions ekipe, imali smo priliku da porazgovaramo sa producentom i DJ-em iz Sidneja, koji je veoma aktivan u poslednje vreme, a čiji je pseudonim Jensen Interceptor.

Čime se baviš, šta je tvoja glavna okupacija?

Ja sam full-time DJ i producent.

Kako održavaš svežinu i ostaješ inovativan kod produciranja muzike?

To je veoma slatko od tebe ali definitivno nije nešto čega sam svestan kada započinjem novu numeru. Zapravo mogu malo da osvestim da se ponavljam, ali je to normalna stvar za većinu producenata. Takođe, uvek pomislim kako će ta pesma zvučati kada je neko zavrti. Srećom, sada sam u baš dobroj poziciji pošto vrtim gotovo svakog vikenda pa mogu uvek prvi da proverim šta radi a šta ne radi u klubu, što je velika ispomoć kada “zakoračite u studio“.

Šta bi za tebe bio idealan setap za pravljenje muzike?

Zvučno izolovana soba sa klimom, činija puna Haribo bombona i neko mesto sa dobrom kafom u blizini.

Kako bi opisao svoj stil u tri reči?  

Da citiram jedan od najvećih albuma svih vremena… ‘Crazy, Sexy, Cool’.

Da li preferiraš da sviraš u malim klubovima ili na velikim festivalima? 

Zaista nemam neke specijalne preferencije. Imao sam sjajna i ne-toliko-sjajna iskustva sa nastupima u oba slučaja. Da, bliska konekcija sa manjom publikom u intimnom prostoru može da bude specifična, ali sam imao sreće da nešto slično doživim na Glitch i Dimensions festivalima prošle godine.

Šta ti je najmanje omiljena stvar na turnejama?A sa druge strane – šta te uveseljava (osim sviranja)?

Mislim da će svaki turista lagano da se složi da je to putovanje samo po sebi. Moj let iz Barija do Amsterdama je bio ulovljen u oluji i umalo se nismo skršili pri sletanju. Da skratim priču, trebalo mi je dva i po dana (sa tri sata sna) da se vratim kući u Berlin. Osim sviranja definitivno me uveseljavaju neverovatni novi ljudi koje upoznajem, kao i nove kulture.

Da li ti se dopada kuda se kreće moderna elektronska muzika danas?

Uglavnom da. Skoro svake nedelje otkrijem novog artista koji pomera granice. Takođe, što se tiče produkcije, uživam u tome što dosta novih artista ili uopšte nisu svesni žanrova ili ne gaje nikakav odnos prema njima. Kao rezultat toga smo dobili veoma svežu i uzbudljivu muziku. Ali sa druge srane, postoji i dosta muzike koja nije toliko dobra pa slušalac mora da provede malo vremena u kopanju za draguljima, što i nije toliko strašno.

Omiljena pesma (ili pesme) u poslednjih par dana?

U poslednje vreme uglavnom R.E.M. – Man On The Moon, Deb Never – Out of TimeHenry Mancini – Lujoni DaBaby – Baby Sitter ft. OFFSET, sve na jakoj rotaciji.

Jedan all-time favorit za naše čitaoce?

Transllusion – Dimensional Glide.

Da li imaš neki savet za entuzijaste u muzičkom biznisu?

Nisam najbolji biznismen, ali uvek pratite svoj stomak i samo radite sa ljudima sa kojima zaista želite da radite. Za mene se najbolje pokazala saradnja sa ljudima sa kojima se baš dobro razumem.

Da li imaš neki savet za mlade producente?

Nešto što je meni zaista pomoglo kada sam bio mlađi – otkrijte koga slušaju i šta inspiriše nekoga ko vas inspiriše.