Da li imate preko 18 godina?

Hrvatski bend Porto Morto nastupa u KC Gradu 29. aprila

Autor:

Etablirani sastav regionalne muzičke scene, Porto Morto, nastupiće u KC GRAD-u u petak 29. aprila, sa početkom od 22h. Njihov muzički izražaj mešavina je progresivnog popa, art rocka i indie elektronike. 

Porto Morto je jedno od najvećih iznenađenja u poslednje vreme na regionalnoj sceni. Album “Portofon” (2019) se ubraja među najuspešnije i najprihvaćenije albume od strane publike. Singl “Hodaj”, u saradnji sa Darkom Rundekom, je imao tri nominacije za Porin. Prepoznatljivi su i po svom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u video spotovima i na bini. Novim albumom “PORTOPOP” su definisali novi zvuk, scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. 

Ovaj album je najavljen svežim singlovima “Čekam ih”, “Vrijeme za čilanje” i “Fatamorgana”, koji su popraćeni vrhunskim spotovima snimljenim u sopstvenoj produkciji. Album je proglašen za jedan od najboljih regionalnih albuma u 2021. od strane mnogobrojnih portala i kritičara, a povodom promocije u martu napunili su zagrebačku Tvornicu kulture i napravili koncert za pamćenje. U istom tom mesecu osvojili su Porina za najbolji alternativni album 2021. godine.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon). 

Karte su u pretprodaji u KC GRADU, svakog dana od 14h po ceni od 600rsd, dok će na dan koncerta karta koštati 800rsd.

*foto: Nives Milješić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: