Da li imate preko 18 godina?

Top lista: 10 novih serija za jesen 2023.

Autor:

Jesen je tu, voleli mi to ili ne. Sada ćemo mnogo više vremena provoditi u kući i tragati za novim sadržajima. Ova lista može da bude dobar vodič za vaš jeseni TV izbor.

The Fall of the House of Usher // Netflix

Kreatori serije The Haunting of Hill House pripremili su nam novu seriju The Fall of the House of Usher koja je inspirisana istoimenom kratkom pričom Edgara Alana Poa. U ovoj modernoj reinterpretaciji deca izvršnog direktora korumpirane farmaceutske kompanije počinju da umiru na misteriozne i brutalne načine, što ga primorava da preispita svoju mračnu prošlost.

Lessons in Chemistry // Apple TV+

Radnja ove mini serije je smeštena u rane šezdesete i prati Elizabet (Brie Larson), jednu od najpametnijih osoba u hemijskoj laboratoriji, koja dobija otkaz nakon što zatrudni. Umesto toga, ona se okreće vođenju TV emisije o kuvanju, gde odjednom dobija platformu da čitavu zemlju zanemarenih domaćica nauči mnogo više od kuhinjskih saveta i trikova.

Tore // Netflix

Ova švedska serija prati nezrelog i neambicioznog dvadesetsedmogodišnjaka koji nakon nesreće, u kojem je poginula njemu najbliža osoba, čini sve što može da potisne tugu. To uključuje ulazak u svet seks, droge i otkrivanja samog sebe, svet koji do tada nije poznavao.

Fellow Travelers // Showtime

Mini serija koja prati živote i nestabilnu romansu dva različita čoveka tokom četiri decenije uz osvrt na brojne događaje koji su menjali svet – čistke, ratove, proteste i pošasti.

All the Light We Cannot See // Netflix

Zasnovana na istoimenom ratnom romanu za koji je Anthony Doerr dobio Pulicera 2014. godine, serija prati ukrštanje puteva dvoje tinejdžera tokom Drugog svetskog rata, slepe Francuskinje čiji je otac bravar u pariskom Prirodnjačkom muzeju i nemačkog dečaka koji je primoran da se bori na strani nacista.

A Murder at the End of the World // FX/Hulu

U seriji koja se opisuje kao miks Knives Out, Mr. Robot i Nancy Drew, Darby Hart (Emma Corrin) je hakerka i detektivka-amaterka koju, zajedno sa još osam godina, povučeni milijarder poziva na odmor na udaljenoj, predivnoj lokaciji. Kada je jedan od gostiju pronađen mrtav, Darby  mora da upotrebi sve svoje veštine da dokaže da je to ubistvo.

Obliterated // Netflix

Elitni tim specijalaca dolazi u Las Vegas kako bi sptečio bombaški napad, a zatim uživaju u svim čarima zabave koju ovaj grad nudi. Usled lude zabave shvate da su deaktivirali lažnu bombu, pa mamurni kreću u novu akciju pre nego što bude prekasno.

Lawmen: Bass Reeves // Paramount+

Bass Reeves je izbegao ropstvo tokom građanskog rata i postao prvi crni zamenik američkog maršala zapadno od Misisipija. Serija zasnovana na istorijskim činjenicama i u osam epizodama ćemo gledati čuvenog branioca zakona koji je učestvovao u hvatanju više od 3.000 kriminalaca.

The Buccaneers // Apple TV+

Serija koja bi se mogla opisati kao spoj serija The Gilded Age i Bridgerton inspirisana je nedovršenim romanom Edith Wharton, dobitnice Pulicerove nagrade za književnost. Radnja je smeštena u sedamdesete godine 19. veka i prati grupu bogatih američkih devojaka koje pokušavaju da pronađu otmene muževe Britance u Londonu.

Poziv // RTS, Brand Vision

Anica Reljić (Mirjana Joković), bivša policijska inspektorka koja sada radi u kol centru, dobija poziv od Sonje Tošić (Nada Šargin), bogate samohrane majke koja želi da sazna identitet osobe koja joj preti telefonom. Dok Anica istražuje preteće pozive, shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života.

Pokušava da upozori Sonju, ali Sonja nestaje, što tera Anicu i Tijanu, Sonjinu buntovnu kćerku, da krenu u potragu za njom…

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: