Da li imate preko 18 godina?

Nove serije

Pandemija je odložila snimanje nekih serija, tako da nas u ovoj godini čeka zanimljiv izbor. Dominiraju adaptacije romana.

Autor:

Period između Nove godine i Božića obično provodimo kod kuće, pa pokušavamo da nadoknadimo gledanje serija koje nismo stigli u prethodnoj godini. Međutim već od polovine meseca krećemo u potragu za novim. 

U prvom mesecu 2021. već imama nekoliko zanimljivih naslova – Serpent, baziranu na istinitoj priči o serijskom ubici, prevarantu i kriminalcu Charlesu Sobhraju, dokumentarnu seriju Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer, neobičan sitkom WandaVision, krimi dramu The Pembrokeshire Murders o serijskom ubici iz Velsa, It’s a Sin, priču o mladim ljudima kojima je HIV promenio život…

Ove godine očekuju nas i nove sezone brojnih serija, ali smo se fokusirali samo na one koje ćemo premijerno gledati u 2021.

Clarice (CBS)

Radnja ove serije bazirana je na romanu Thomasa Harrisa The Silence of the Lambs, po kojoj je i snimljen film premijerno prikazan pre 30 godina. Radnja počinje godinu dana nakon događaja iz filma, i prati agenticu FBI Clarice Starling (Rebecca Breeds) njene lične drame i suočavanja sa traumama iz detinjstva, dok nastavlja da progoni serije ubice i seksualne predatore. Premijera prve epizode zakazana je za 11. februar.

Shadow and Bone (Netflix)

Premijera još jedne visoko budžetne fantazije u Netflixovoj produkciji, inspirisane trilogijom Grisha književnice Leigh Bardugo, najavljena za april ove godine. Radnja je smeštena u zastrašujući svet večnog mraka, gde jedna tinejdžerka otkriva da ima moć koja bi mogla da joj pomogne da spase naciju.

Only Murders in the Building (Hulu)

Ova komedija govori o troje ljudi koji se ne poznaju (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez), a opsednuti su zločinima. Međutim kada se zateknu u jednom od njih, nadaju se da će iskustvo koje imaju dovesti do rešavanja ubistva.

This Is Going To Hurt (BBC Two, AMC)

Za ljubitelje tzv. bolničkog serijskog pod-žanra, serija se, kao i istoimeni bestseler, bavi prikazom života na bolničkom odeljenju i van njega sa neposrednom i često šokantnom iskrenošću. Dugačke smene, neprospavane noći, neiskorišćeni vikendi, odluke o životu i smrti…

Loki (Disney+)

Loki, jedan od omiljenih negativac iz Marvelovog filmskog univerzuma i polubrat boga Tora, glavni je junak istoimene mini-serije čija se premijera očekuje u maju. 

Colin in Black & White (Netflix)

Reditelja Ava DuVernay i aktivista i bivši igrač američkog fudbala Colin Kaepernick udružili su snage i napravili seriju koja se zasniva na životu bivšeg sportiste. Serija se bavi adolescentskim godinama i početku sportske karijere mladića koji je kao Afroamerikanac odrastao u porodici belaca, kao usvojeno dete.

Nine Perfect Strangers (Hulu)

Još jedna adaptacija knjige, još jedna visoko-budžetna serija u kojoj glavnu ulogu igra Nicole Kidman. Ovo je priča o devet ljudi, iz različitih sfera života, koji provode 10 dana u izolovanom zdravstvenom centru kako bi izvršili detoksikaciju tela i uma.

Conversations With Friends (Hulu, BBC Three)

Ovoga puta adaptacija debitantskog romana Sally Rooney, po čijem smo delu već gledali seriju Normal People. Radnja je smeštena o Irskoj i bavi se odnosima dve mlade najbolje prijateljice i od njih nešto starijeg bračnog para.

The Pursuit of Love (BBC One)

I ova britanska serija je adaptacija romana Nancy Mitford iz 1945. godine. Snimljena je kao tri epizode koje traju po 60 minuta, a radnja je smeštena u period između dva rata. Prati aristrokratkonju koja sa svojom rođakom kreće na putovanje najpre u Španiju, pa potom i u Pariz, tragajući za istinskom romansom.

Scenes From a Marriage (HBO)

Jedna od serija koji je adut HBO u novoj sezoni je adaptacija istoimene serije legendarnog Ingmara Bergmana iz 1973. Ovo je priča o, naizgled, savršenom bračnom paru koji ima uspeha i na profesionalnom i na porodičnom planu. Ali stvari nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled…

Station Eleven (HBO)

Ako vam nije dosta priče o pandemiji, adaptacija istoimenog romana Kanađanke Emily St. John Mandel govori o ljudima koji su preživeli smrtonosnu pandemiju gripa i sada pokušavaju da ponovo izgrade svoje živote nakon što su sve izgubili.

Tokyo Vice (HBO)

Inspirisana memoarima Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan, serija govori o američkom novinaru koji je proveo 12 godina u Japanu izveštavajući za lokalne novine o organizovanom kriminalu.

The Dropout (Hulu)

Ova mini TV serija govori o usponu i padu Elizabet Holmes koja je napustila studije i pokrenula tehnološku kompaniju Theranos.

The Old Man (FX)

Jeff Bridges u ovoj seriji, koja ima 6 epizoda, igra bivšeg agenta CIA koji beži od atentatora. Shvata da ukoliko želi da obezbedi budućnost, mora se suočiti sa svojom prošlošću. I ova serija je adaptacija romana.

Dopesick (Hulu)

Serija, u kojoj glavnu ulogu igra Michael Keaton, fokusira se na epicentar američke borbe sa zavisnošću od opioidnih analgetika.

The Lord of the Rings (Amazon)

Posle 6 filmova, i 21 osvojenog Oskara, vraćamo se u Srednju zemlju, ali ovoga puta The Lord of the Rings postaje TV serija. Realizacija ovog projekta krenula je novembra 2017. godine kada je Amazon za 250 miliona dolara otkupio prava za seriju. Ostaje da vidimo da li će serija opravdati očekivanja fanova.

Hemingway (PBS)

Dokumentarna serija koja istražuje mukotrpan proces kroz koji je prošao slavni američki pisac da bi stvorio neka od najvažnijih dela u istoriji književnosti.

Mare of Easttown (HBO)

Detektivka (Kate Winslet) u malom gradu u Pensilvaniji dobija zadatak da ispita misteriozno ubistvo, dok istovremeno pokušava da svoj privatni život dovede u red.

Ripley (Showtime)

Posle romana, i odličnog, napetog, psiho trilera, koga je režirao Anthony Minghella, imamo i seriju. Radnja je već poznata – Tom Ripley, proračunati mladić, od bogatog američkog brodograditelja dobija zadatak da njegovog sina iz Italije vrati u SAD.

Paper Girls (Amazon Prime)

Lepa vest za ljubitelje stripova i osamdesetih je emitovanje ove serije. Priča je već poznata – četiri dvanaestogodišnje devojčice koje raznose novine nekoliko sati nakon Noći veštica 1988. godine kreću na putovanje kroz vremene kako bi spasile svet.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: