Da li imate preko 18 godina?

Serije koje nas očekuju u februaru 2024.

Autor:

Ova godina je za ljubitelje serija krenula obećavajuće. Stigao nam je četvrti nastavak čuvenog detektivskog serijala True Detective: Night Country sa Jodie Foster i Kali Reis u glavnim ulogama, Sofía Vergara igra čuvenu Griseldu Blanco „kumu kokaina“ u Netflixovoj seriji Griselda, fanove Nicole Kidman obradovala je serija Expats, Tom Hanks and Steven Spielberg producirali su visokobudžetnu ratnu dramu Masters of the Air…

Sudeći po najavama i ovaj prestupni februar biće takođe zanimljiv. Fokus nam je na novim srijama.

Mr. & Mrs. Smith (Amazon) // 2. februar

U pravu ste. Serija je inspirisana istoimenim filmom iz 2005. u kojem su glavne uloge tumačili Brad Pitt i Angelina Jolie. Ovoga puta u ovoj špijunskoj akcionoj komediji koja ima osam epizoda Johna i Jane Smith igraju Donald Glover i Maya Erskine.

One Day (Netflix) // 8. februar

Ova britanska serija idealan je pokon za gledanje u mesecu kada slavimo Dan zaljubljenih (ili Dan Svetog Trifuna kako više volite). Istoimeni roman Davida Nichollsa najpre je 2011. dobio filmsku adaptaciju (u glavnim ulogama Anne Hathaway and Jim Sturgess). Serija prati Emmu (Ambrika Mob) i Dextera (Leo Woodall) čiji se životi prepliću godinama nakon njihove maturske večeri posle koje su odlučili da ne nastave vezu već da ostanu prijatelji.

V-efekat (Superstar) // 10. februar

Đorđe Milosavljević je scenarista, a Gordan Kičić i Đorđe Marković reditelji serije koje govori o modernom pozorištu koje se priprema za premijeru dugo očekivane predstave koja je sredinom ’80-ih imala ogroman uspeh. Međutim, kako ceo ansambl željno iščekuje veliku noć, počinju da dobijaju anonimne pretnje. Da bi se slučaj rešio, istragu počinje Svetlana Sorga (Milica Janevski), iskusna isnpektorka. U noći premijere, poznati glumac umire na sceni dok je u okviru predstave izvodio scenu samoubistva. Dok inspektorka Sorga dublje ulazi u slučaj, postaje i zaintrigirana i zastrašena čudnim svetom skrivenim iza zavesa pozorišta.

Constellation (Apple TV +) // 21. februar

Peter Harbess je kreator ove američke psihološke drame koja govori o ženi po imenu Jo (Nooimi RapaceI) koja se vraća na Zemlju nakon katastrofe u svemiru i otkriva da u njenom životu nedostaju delovi i kreće da razotkrije istinu o skrivenim tajnama svemirskog putovanja i povrati ono što je izgubila.

Avatar: The Last Airbender, (Netflix) // 22. februar

Poslastica za ljubitelje fantastike je zapravo adaptacija istoimene animirane serije emitovane između 2005. i 2008. godine. Serija prati avanture dvanaestogodišnjeg Aanga i njegovih prijatelja koji moraju doneti mir na zemlju jedino tako što će pobediti moćni narod vatre.

The Walking Dead: The Ones Who Live (AMC) // 25. februar

U fokusu šestog spin-offa mega popularne zombi apokalipse je ljubavna priča između Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) i Michonne (Danai Gurira). Da li mogu da pronađu jedno drugo? Da li su neprijatelji? Ljubavnici? Žrtve? Pobednici? Da li su živi ili hodajući mrtvaci? Odgovore na sva pitanja dobićemo na kraju ove serije.

Shōgun, (FX/Hulu) // 27. februar

Ova istorijsko dramska serija od 10 epizoda zasnovana je na istoimenom romanu Jamesa Clavella iz 1975. godine, koji je već imao TV adaptaciju davne 1980. Serija prati sudar dva ambiciozna muškarca iz različitih svetova i misteriozne žene samuraja – Johna Blackthornea, engleskog mornara koji posle brodoloma u Japanu, zemlji čija će ga nepoznata kultura na kraju redefinisati, Lorda Toranaga, oštroumnog, moćnog daimjoa koji je u sukobu sa sopstvenim političkim rivalima i Todom Mariko, ženom sa neprocenjivim veštinama, ali nečasnim porodičnim vezama, koja mora da dokaže svoju vrednost i odanost.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: