Da li imate preko 18 godina?

Velika koncertna žurka – MAPO KEYS u Domu omladine 9. decembra!

Autor:

Pevač, pijanista, kompozitor, dirigent i tekstopisac Filip Bulatović – MAPO KEYS će sa svojim desetočlanim bendom održati najveći beogradski koncert u dosadašnjoj karijeri, u subotu, 9. decembra, u Domu omladine Beograda.

Poznata sala Amerikana postaće razigrani plesni podijum za sve koji uživaju u đuskanju za svoju dušu, a MAPO KEYS će, uz bend sastavljen od vodećih instrumentalista na domaćoj sceni, posetiocima prirediti dvosatno muzičko putovanje pod uticajima elektro popa, fanka i diska.

Na bini će u subotu biti: Filip Bulatović – klavijature, pevanje, kompozicije, Predrag Milutinović drumbooty – bubanj, Dragan Ivanović – električna gitara i bas, vokali: Aleksandra Bijelić Aleksijević, Marko Vlahović, Jovan Aleksić i Jana Đorđević, duvačka sekcija: Strahinja Banović – truba, Andrija Gavrilović – truba, Luka Ignjatović – alt saksofon i Đorđe Kujundžić – bariton saksofon.

MAPO KEYS će izvoditi samo svoje pesme, od „Love and Trust“ preko „Boyfriend“, i „What Did You Do To Me“ do domaćeg repertoara, među kojima su „Mirisi u magli“, „Plannin“, „Ti i ja“, kao i najnovije „Tina“, i „Kaži“, objavljene pre samo nekoliko dana.

„Za ovaj nastup potrudiću se da svoju muziku prikažem u potpuno novom svetlu i publici dam veče za pamćenje. Moja muzika je pretežno muzika za đuskanje, pa smo odlučili da u Amerikani u Domu omladine uz sjajan zvuk i veliki prostor za igru napravimo jednu pravu koncertnu žurku. Imam sjajan bend u pojačanom sastavu i nekoliko novih plesnih numera, kao i potpuno nove aranžmane već postojećih pesama. Sve to s ciljem da se publika što bolje zabavi i da konstantno bude u pokretu. Obećavamo odličnu žurku“, poručuje MAPO KEYS.

On je jedan od naših najtalentovanijih pijanista i kompozitora džez, pop, fank i fjužn muzike. Muzičko obrazovanje sticao je u Beogradu i Kelnu, a svoju internacionalnu karijeru je krunisao stvaralaštvom u Njujorku. Svirao je sa džez velikanima kakvi su Duško Gojković i Stjepko Gut, a sa Peđom Milutinovićem, Lukom Ignjatovićem i Perom Krstajićem je osnovao autorski džez sastav „Qzama Quartet“, koji je ubrzo postao jedan od najinovativnijih bendova na beogradskoj džez sceni i jedan od omiljenijih među domaćom publikom. Iza sebe ima i fank projekat „Filip Bulatovic Funk Edition“, ansambl od 13 muzičara, za koji je pisao originalnu muziku i aranžmane.

MAPO KEYS, foto: Marija Aničić

Odlazak u Njujork 2015. doneo mu je nova poznanstva na najkonkurentnijoj džez sceni na svetu, gde je oformio svoj trio i nastupao sa muzičarima kao što su Ofri Nehemya, Alexander Claffy, Dan Chmielinski, JK Kim i mnogi drugi. U Njujorku započinje seriju Fusion Quartet i solo koncerata, a 2019. po prvi put objedinjuje ceo svoj autorski opus pod umetničkim imenom MAPO – „Multiple Artistic Personality Order“ i formira devetočlani bend s kojim počinje da nastupa u prestižnom njujorškom klubu „Nublu“. Po povratku u Srbiju, u maju 2021, postaje član Big Benda RTS-a, prvobitno kao pijanista, a potom i kao dirigent. Najšira publika ga pamti upravo kao razigranog dirigenta Velikog revijskog orkestra RTS-a sa nastupa na „Pesmi za Evroviziju 22“.

Baš nakon svih ovih domaćih i internacionalnih iskustava došlo je vreme za najveći beogradski koncert u dosadašnjoj karijeri. Ova nesvakidašnja koncertna žurka će početi u 21 sat, u subotu, 9. decembra, u Domu omladine Beograda. Ulaznice po promotivnim cenama su rasprodate, pa su u prodaji ulaznice po ceni od 1.200 dinara, putem sajta i aplikacije eFinity, kao i na eFinity prodajnim mestima u Domu omladine, Štark Areni, TC Ušće i TC Rajićeva. Koncert organizuje izdavačka kuća Glitch Records.

*naslovna fotografija: Stefan Danilović

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: