Da li imate preko 18 godina?

Tajanstveni voz

Koncert povodom 30 godina kultne emisije Žikice Simića

Autor:
1
0

Tri decenije postojanja kultne radio emisije “Tajanstveni voz” Žikice Simića obeleženo je u petak, 9. oktobra, koncertom istoimenog super benda, koji je predvodio Vladimir Kolarić Kole.

voz

Tročasovni koncert održan je u Mikseru, u okviru 4. Paralel festivala, a publika je uživala u nekim od najčuvenijih tema američkog roka. Bend su pored Koleta iz Velikog prezira činili Marko Ajković (bubnjevi), Vlada Pejković (bas), Damjan Babić (gitara) i Vladimir Marinović (gitara).

Bob Dylan, Neil Young, Tim Buckley, Steve Earle, MC5, Violent Femmes, Husker Du, Dinosaur Jr… samo su neki od izvođača čije su se pesme našle na set listi od skoro 30 pesama. Za mikrofonom su se smenjivali Kralj Čačka, Toma Grujić, Milutin Petrović, Srđan Gile Gojković, Srđan Đile Marković, Bojan Slačala, Ana Ćurčin, Dukat Stray…

mikser

foto: Mikser Beograd

Tajanstveni voz (Radio Studio B) je autorska emisija Žikice Simića, kliničkog psihologa, pisca, autora i radio voditelja. Više od 20 godina uređivao je i vodio emisiju “Dole na uglu” na Radiju B92.

Žikica Simić je ovogodišnji dobitnik nagrade za doprinos promociji kulture u medijima koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović.

“Malo ko zna kako on izgleda ali svaki od njegovih slušalaca veruje da ga poznaje lično, da zna sve o njemu. Zato što je muzika za Žikicu Simića intimni, individualni doživljaj. I nije slučajno radio medij koji je izabrao. Njegove emisije se ne slušaju usput, nisu lake živahne note koje popunjavaju tišinu, on se obraća upravo onima koji su odabrali da provedu vreme sa njim, bilo da su klinci koji tek uče šta žele da slušaju ili veterani koji ga godinama prate”, navodi se u obrazloženju žirija.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: