Da li imate preko 18 godina?

Singl i spot za pesmu „Nazovi nekog osim dilera“

Autor:

Emina Bajtarević – Vimoksha objavila je singl i spot za pesmu „Nazovi nekog osim dilera“. Emina je uradila muziku, tekst i aranžman, a za spot je zadužen Kemal Beganović – Gorgon Stone.

„Ova pjesma je spoj humora i ozbiljnosti, indie popa i zvuka 80-ih. Izdata je u sklopu sarajevskog indie publishing-a Offstage Records, a muziku i aranžman i tekst ponovo potpisujem ja, uz dodatak Vedrana Vujice na električnoj gitari i Gorgon Stone-a kao glumca i video editora“, kaže Emina Bajtarević – Vimoksha.

Ona je u junu završila Master program Socijalne antropologije Univerziteta u Oslu. Muzikom se aktivno bavi od svoje desete godine, kada je, na nagovor nastavnice muzičkog, učestvovala i pobedila u takmičenju Djeca pjevaju sevdalinke u sklopu Novogradskih dana kulture i sporta, Sarajevo.

Od značajnijih i njoj dragih muzičkih uspeha izdvaja plasman u polufinale Supertalenta 2019. godine, plasman u uži izbor za Nagradu Milan Mladenović 2019. sa autorskom pjesmom, glavnu uloga u mjuziklu Aladdin, ZDK produkcije 2021. godine i pobedu na 50. jubilarnom festivalu Studensko ljeto u Maglaju 2022.

Kemal Beganović je student četvrte godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsek grafički dizajn. Radove objavljuje pod imenom Gorgon Stone, a nakon što je čuo demo verziju pesme samoinicijativno je tražio da svu promociju i video narativ uradi sam. Kako ističe radio ga je 2 sedmice potpuno sam u svom stanu – samookidač, kamera, njegovo editovanje i kreativnost.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: