Da li imate preko 18 godina?

Neki rok: nagrade za Konstraktu, Artan Lili, Marčela…

Autor:

Asocijacija “Neki rok” dodelila je nagrade za 2022. u šest kategorija. Pesma godine “In corpore sano” od Konstrakte, spot godine su Artan Lili i Cane “Rokenrol posle rokenrola”, dok je album godine Marčelov “Nojeva varka”. Nagradu za koncert godine dobio je Nikola Vranjković za nastup na Feliks Romulijani, knjiga godine je  “Kako (ni)je propao rokenrol” autora Duška Antonića, dok je nagradu sa ukupan doprinos rokenrol kulturi dodeljena Vladimiru Jankoviću Džetu. 

“Kada smo pre dve decenije osnovali Neki rok za logo smo odabrali palac na gore, što je tada značilo na život, a ne like, i dizajnirali ga kao violinski ključ. Taj logo i natpis neki rok sa prvog sajta smo ostavili i na redizajniranom sajtu. Danas se taj sajt naziva portal i mi smo najstariji rok portal u Srbiji. Naše udruženje se bavilo promocijom aktivnosti koje su za cilj uvek imale kvalitet života svakog pojedinca ukazujući na probleme koji nas okružuju. S obzirom da smo svi rokeri rok je bio naš alat za ostvarivanje tih ciljeva, a lično sam bio promoter mnogih akcija. Sajtom smo želeli da stvorimo i prostor za nove bendove da imaju gde da objave vest o spotu, albumu i koncertu. Do danas smo organizovali demo festivale, koncerte, dve godine vodili radio emisiju o ljubavi i rokenrolu, objavljivali smo kompilacije i knjige i dodeljivali smo nagrade za rok stvaralaštvo i opšti doprinos rok kulturi”, rekao je osnivač Asocijacije Goran Šobić Sirano.

Dodela nagrada je održana u Moto platz-u uz prisustvo nagrađenih. Bojan Slačala frontmen benda Arta Lili je posle primanja nagrade rekao: “Ova nagrada ide u našu vitrinu onako sa zadovoljstvom. Mogu sigurno da kažem da je ovo najbolje organizovana dodela nagrada na kojima sam ja prisustvovao.”

“Hvala u ime mnogoljudstva koje je radilo na ovom albumu, želim nam svima da budemo vidljiviji”, istakao je Marčelo.

Duško Antonić je istakao da je njegova knjiga zapravo dve knjige u jednoj, kako nije propao rokenrol u Srbiji i kao dokaz tome 100 najboljih albuma od raspada SFRJ. “Među tih sto večeras su prisutni oni koji su osvojili 1. mesto, 6. mesto, 45. i 94. mesto. Značaj rokenrola nikad nije bio veći zato što nam je propala kultura i rokenrol je na braniku kulture, moralnosti i ljudskosti i ako mi popustimo onda ode sve i zato je svaki trud dobro došao pa i ovo što vi radite”, naglasio je Duško Antonić.

“Drago mi je da sam ovde, ljudima u mojim godinama je uvek drago da smo bilo gde. Ja se za rokenrol borim od svoje dvanaeste godine i jako mi je drago ovo priznanje”, istakao je Vlada Džet.

Asocijacija “Neki rok” se od 2001. godine bavi očuvanjem i promocijom rokenrola, kulture, umetnosti i sporta. Za 21. godinu postojanja aktivno su pratili domaću rok scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene.

Na portalu nekirok.com, možete pronaći sve o asocijaciji i njenim aktivnostima i saradnji kao i najave koncerata, novitete, spotove, albume, recenzije, foto izveštaje, festivale, top listu i razne interesantne i aktuelne vesti o domaćem rokenrolu.

Fotografije: Radoslav Milovanović

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: