Da li imate preko 18 godina?

MUSIC FLASH

Bouvijev život posle smrti, Kendrik Lamar u Beloj kući, fanatici Lane del Rey, Kanje Vestovi planovi i singlovi.

Autor:

Predstavljamo vam muzičke novosti sa kraja prošle i početka ove godine. Kanje je najavio novi album, Bouvi posthumno dominira top listama, a Lanu del Rey proganjaju opsednuti fanovi.

Rasprodaja bola i memorijalni koncerti

Dejvid Bouvi posthumno ostvaruje velike uspehe na top listama. Album “Blackstar” je njegov prvi koji je debitovao na prvom mestu Billboard liste albuma, a generalna prodaja njegovih albuma je u protekloj nedelji porasla za čak 5 hiljada procenata. Na listi singlova je prisutan sa svojim prvim i poslednjim singlom, “Space Oddity” i “Lazarus” respektivno, a tekstovi njegovih pesama su traženiji od bilo kog drugog izvođača. Ali da se pustimo brojki, Arcade Fire su u Nju Orlinsu održali memorijalnu paradu u njegovu čast, a memorijalni koncert u Karnegi Holu sa nizom zvezda koje će izvoditi njegove pesme zakazan za 31. mart je već rasprodat.

Novi rekord za Bibera

Džastin već neko vreme suvereno vlada top listama, što nije neko iznenađenje naročito ako se uzme u obzir da je to zahvaljujući singlovima sa njegovog najzrelijeg albuma do sada. Poslednji singl “Sorry” je postao prvi singl u istoriji Billboard liste koji je varirajući na pozicijama od prve do pete uspeo da iz više navrata skupi sedam nedelja na prvom mestu.

Lamar i Obama

Budući da mu se bliži kraj mandata Obama koristi priliku da učini neke lepe stvari i ostane u dobrom sećanju američkih građana, a naročito crne zajednice. Nedavno je u Beloj kući ugostio Kendrika Lamara koji mu je predstavio svoj program o mentorstvu koji je posebno važan za decu koja odrastaju bez roditelja i dobrih uzora u siromašnim krajevima američkih metropola.

Pored promocije svog programa Kendrik je nedavno spojio dve pesme sa proslogodišnjeg album u jednu za potrebe atraktivnog spota koji je nazvao “God Is Gangsta”.

Lana del Rej i ruski Lanatici

Lanini fanovi poznatiji kao “Lanatics” su je prilično uznemiravali krajem prošle godine kada joj je jedna žena ukrala dva Jaguar automobila, dok je jedan fan koristio garažu u njenoj kući u Malibuu za spavanje. To nije bio kraj muka poznate pevačice, već su joj početkom ove godine dve ruskinje slale preteća samoubilačka pisma i motale se oko njene kuće, pa im je Lana uz pomoć kalifornijske policije zabranila pristup od svega 90 metara od njene kuće. Nadajmo se da će ovo biti dovoljno da Lana živi i radi u miru te da neće izvaditi svoj ručni bacač raketa kojim je već srušila helikopter paparaca u spotu ispod.

Koncert za pse

Lori Anderson je početkom januara održala koncert za pse na Times Squareu u Njujorku. Koncert je tom prilikom emitovan sa zvučnika sa niskom frekvencijom podobnom za osetljive uši pasa.

Novogodišnji singlovi

Autopark tradicionalno izbacuje singlove tokom novogodišnje večeri, a ovog puta im se pridružila i Tejlor Svift.

Godine u vetru

Lampshade Media je ponudio novi album Jesenjeg orkestra i Ljubičica na različitim streaming platformama. Album je snimljen u Pančevu, u studiju Krokodil.

rsz_a1698851408_10

Kanye West & Good Fridays

Kanje je najavio datum izlaska svog novog albuma “Swish” i izbacio za sada tri pesme koje bi mogle da se nađu na albumu. Među njima najbolja je “Real Friends”.

Singlovi

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: