Da li imate preko 18 godina?

Kanda, Kodža i Nebojša slavi 30 godina benda

Autor:

Kanda, Kodža i Nebojša će 24. juna u Bašti KST-a proslaviti 30 godina postojanja. Posle mnogo koncerata, osam albuma, jedne kompilacije i dva koncertna izdanja, a na krilima novog singla Beton sa predstojeće ploče, KKN obeležiće svojih prvih 30 godina.

Vraćaju se u prostor u kome su 1992. godine pobedili na Palilulskoj olimpijadi kulture, a potom u narednim godinama i decenijama svirali neke od svojih najvažnijih koncerata – u Klub studenata tehnike. Kao posebni gosti nastupiće spuška Parampaščad (CG).

Bilo je to tokom prvih meseci 1990.godine, četiri srednjoškolca su se okupila oko zamisli da oforme bend. Uticaji su bili raznovrsni, vladanje instrumentima prilično za taj uzrast, a radost zajedničkog muziciranja vidljiva od prvog nastupa sredinom te godine. Uzgred, najverovatnije usled nenamerne greške tada važnog časopisa Ritam u tekstu NeoBeo koji je predstavio novu generaciju beogradskih rok grupa, kao godina osnivanja, a koja će se kasnije često pogrešno prenositi, navedena je 1991.godina. Pomenuta radost se manifestovala na čestim klupskim nastupima tokom prve polovine te dekade, da bi se od sredine devedesetih ona sve više realizovala i u studijskim uslovima – usledila su izdanja, turneje, šira afirmacija koliko su to prilike i neprilike dozvoljavale, personalne promene, dolasci, odlasci, prekidi stvarnosti, pa prekidi ponovo.

Kanda, Kodža i Nebojša je rok grupa osnovana 1990. u Beogradu. Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom vremenu mogli da ih sretnete kao kvintet. To su i danas. Na beogradskoj i srpskoj sceni su se afirmisali tokom devedesetih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertirajući neumorno od početka tekućeg veka. I dalje ih raduje stvaranje nove muzike i njeno izvođenje, i dalje su u prisnom odnosu sa svojim instrumentima. Postavu aktuelnu od 2014.godine čine: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: