Da li imate preko 18 godina?

Zlatni globus: najbolji filmovi „The Fabelmans“ i „The Banshees of Inisherin“

Autor:

Film „The Fabelmans“ dobio je nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolja drama, dok je nagrada za najbolju komediju ili mjuzikl pripala ostvarenju „The Banshees of Inisherin“. Steven Spielberg nagrađen je za režiju filma „The Fabelmans”, a Martin McDonagh za scenario filma „The Banshees of Inisherin“.

Nagradu za najbiolju glumicu u dramskom filmu odnela je Cate Blanchett (Tár), a glumca Austin Butler (Elvis). U kategoriji komedija ili mjuzikl nagrade za najbolje glumce pripale su Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) i Colinu Farrellu (The Banshees of Inisherin).

Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever) i Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once).

„Guillermo del Toro’s Pinocchio“ je dobio nagradu za najbolji animirani film, dok je najbolji strani film  „Argentina, 1985“.

Nagradu za najbolju orifinalnu muziku dobio je Justin Hurwitz za film „Babylon“, a najbolja pesma je „Naatu Naatu iz indijskog filma „RRR“.

Što se tiče televizijskih kategorija nagradu za najbolju dramu dobila je serija „House of Dragon“, komediju „Abott Elementary“, a mini seriju, antologijsku seriju ili TV film „White Lotus“.

Najbolja glumica (drama) je Zendaya (Euphoria), a najbolji glumac Kevin Costner (Yellowstone). Najbolja glumica u kategoriji mjuzikl ili komedija je Quinta Brunson (Abbott Elementary), a glumac Jeremy Allen White (The Bear). Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Julia Garner (Ozark) i Tyler James Williams (Abbott Elementary).

Što se kategorije mini serija, antologijska serija ili TV film tiče najbolja glumica je Amanda Seyfried (The Dropout), a glumac Evan Peter (Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story). Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge, (The White Lotus), a za  mušku Paul Walter Hauser (Black Bird).

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: