Da li imate preko 18 godina?

Koliko je Netfliks izgubio na Kevinu Spejsiju?

Veliki gubici za striming servis na kraju fiskalne godine

Kevin Spejsi je godinama bio jedna od najisplativijih Netfliksovih zvezda. Serija “House of Cards” imala je, aproksimativno, oko 5 miliona gledalaca po epizodi, prva je onlajn serija nominovana za glavne kategorije nagrada Emi i Zlatni globus koje dobijaju glavni glumci, Spejsi i Robin Rajt, kao i reditelj pilot epizode Dejvid Finčer. Poslednja sezona je trebalo da predstavlja vrhunac priče o đavolskom Frenku Andervudu. Ali optužbe za seksualno uznemiravanje maloletnika ruše ne samo Netfliksovu kulu od karata već i karijeru njene glavne zvezde.

Protiv Spejsija, koji je uzeo slobodno vreme kako bi potražio profesionalnu pomoć, istragu vode i londonska i njujorška policija. U međuvremenu, Netfliks ga je otpustio iz serije čija produkcija se privodi kraju, a prekinuto je i snimanje biografskog filma “Vidal” o Goru Vidalu, čuvenom kalifornijskom književniku, scenaristi i esejističaru.

Rezultat: gubici od 39 miliona dolara u četvrtom kvartalu fiskalne 2017.

Na predstavljanu rezultata, 22. januara, Netfliks nije precizno obrazložio rezultate finansijskog izveštaja za poslednji godišnji kvartal. Ipak, pouzdani kompanijski izvori, po sajtu za holivudska dešavanja Deadline, pripisuju gubitke (otpis vrednosti po poslovnoj terminologiji) upravo prekidom produkcije filma “Vidal” i iznenadnom finiširanju “House of cards”, skraćenju finalne sezone i, na kraju, otpuštanjem najveće zvezde.

Netfliksov direktor, Dejvid Vels, upitan za komentar rezultata, kao i spekulacije kako je Spejsi glavni razlog za iste, odgovorio je da otpisi vrednosti nisu ništa čudno za kraj godine. “Nikada do sada razlozi za kompanijske gubitke nisu bili zbog značajnih društenih okolnosti vezanih za slučajeve seksualnog uznemiravanja te je, u tom smislu, situacija neobična”, diplomatski je zaklju;io šef najvećeg svetskog onlajn servisa za gledanje serija i filmova kao i jednog od najvećih američkih igrača u proizvodnji originalnih dramskih sadržaja.

Da li će se Oskarovac izvući iz problema koje je napravio sam sebi ostaje da se vidi, ali atmosfera na dodeli Zlatnog globusa gde su sve zvanice bile obučene u crno u znak protesta zbog Vajnstina i društva njemu sličnih, kao i društvena stigmatizacija seksualnih predatora, pokazuju da se veliki gubici tek mogu očekivati kako slučajevi budu dospevali u javnost. U svakom slučaju, čeka nas interesantna, a verovatno još i šokantnija, kinematografska godina. Naravno, ne samo zbog sadržaja.

*sve fotografije Netflix promo. 

 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: