Da li imate preko 18 godina?

Filmovi koji tematizuju pandemiju Covid 19 koje ne smete propustiti

Izdvajamo tri filma iz programa filmskog festivala na Paliću koja tematizuju aktuelnu pandemiju.

Autor:
1
0

Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo filmove koji tematizuju pandemiju Covid 19.

INTEREGNUM
(Filmovana prepiska Fernanda Gomeza Lune i Cezara Soute Vilanove)

Španija 2020 / 01:18
Selekcija: Novi evropski dokumentarni film
Režija: Fernando Gómez-Luna & César Souto Vilanova

Zbog proglašenog vanrednog stanja i obaveznog karantina, Fernando je zaglavio u Barseloni, a Cesar u gradu Santiagu de Kompostela, udaljenom hiljadu kilometara… Zajedno su stvorili prodoran filmski kolaž od svojih svakodnevnih utisaka tokom dana stagnacije i neizvesnosti i od pisama koja su razmenili između marta i maja 2020. Lajtmotiv njihove Covid-prepiske je želja da se slobodno kreću u potrazi za pouzdanim uporištima. Jedno od njih je duboko prijateljstvo.

NERAZDVOJNI

Slovenija 2020 / 00:16
Selekcija: Zemlja u fokusu
Režija: Marko Naberšnik

Marta 2020. proglašava se epidemija Covid-19, postavljaju se ograničenja kretanja i narušava se društveni život u Sloveniji. Film Nerazdvojni priča priču o grupi prijatelja koji i dalje pronalaze način da se međusobno povežu i podele svoje misli.

KOVID-19: SVET U OPASNOSTI

Poljska 2020, 01:12
Selekcija: Eco Dox
Režija: Jarosław Jabrzyk & Łukasz Ruciński

U proleće 2020. svet je morao dramatično da reaguje na koronavirus. Film je detaljan pogled na to kako je planeta politički i društveno odgovorila na razornu pandemiju.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: