Da li imate preko 18 godina?

Biografija kultnog pisca postaje TV serija

"Fear and Loathing" je ime nove serije MGM-a o životu Huntera S. Thompsona.

3
0

Televizijska producentska i distrubuterska kuća MGM TV (deo Metro Goldwyn Mayer major produkcije) angažovala je iskusnog televizijskog pisca i showrunnera Davey Holmes za više projekata od kojih je najzvučniji serija o Hunteru S. Thompsonu. 

Holmes je potpisao višegodišnji unosni ugovor pošto je njegova adaptacija romana Elmora Leonarda “Get Shorty” (čiju smo filmsku verziju gledali još davne 1995.  sa Johnom Travoltom i Geneom Hackmanom u glavnim ulogama) veoma dobro prošla na MGM-ovom premijum kablovskom kanalu Epix i obezbedila drugu sezonu emitovanja. Epix, ranije poznatiji po emitovanju televizijskih premijera MGM-ovih distrubuterskih naslova mahom iz žanra komedije, je krenuo sa emitovanjem originalnih serija od skoro i odmah uspeo da ubode sa “Get shorty” što je Holmesu, poznatom po scenariju za serije “Law and Order” i “In treatment” i showrunner-ovanjem uspešnih serija “Shameless” i “Pushing Daisies”, donelo novi posao – scenario i poziciju showrunnera za autorizovanu biografsku seriju o utemeljivaču “gonzo” novinarskom podžanra i jednom od najluđih američkih pisaca u istoriji 20. veka.

Hunter S. Thompson na književnoj večeri 1989. izvor Wikipedia

“Planirajući budućnost naše MGM televzijske kuće postavili smo imperativ saradnje sa autorima koji barataju dimičnim i uzbudljivim pripovedanjem”, izjavio je pri potpisivanju ugovora Mark Burnett, direktor MGM TV grupe. “Davey je neverovatno talentovan i iskusan pisac i producent, poznat po serijama koje su bile ne samo kvalitetne već su stekle kultni status kod gledalaca”, zaključuje Burnett.

“Godinama sam odbijao da se vezujem dugogodišnjim ugovorima za producentske kuće”, nadovezao se Holmes na reči direktora MGM-a. “Zahvaljući podršci, pameti i fantastičnoj hrabrosti studija koji godinama pravi neke od najboljih televizijskih programa na tržištu, s ponosom i uzbuđenjem sam prihvatio njihovu ponudu i siguran sam da ćemo ostvariti odličnu saradnju”, završio je svečarski govor pisac koji se povlači sa mesta showrunner-a druge sezoneGet shorty” i  ostaje kao saradnik kako bi mogao da se fokusira na buduću “Fear and Loathing” seriju.

“Fear and Loathing” film Terry Gilliama iz 1998. sa Johnnyjem Deppom i Beniciom del Toroom u glavnim ulogama.

Narativ serije o Hunter S. Thompsonu će se zasnivati na njegovim najpoznatijim delima (otud i naslov serije po najprodavanijem piščevom romanu ) i uzbudljivom životu. Hunter je živeo sa motociklističkom bandom “Hell’s Angels” pišući istoimeni dokumentarni roman o njima, poznat je po svojoj reportaži za “Rolling Stone” nastaloj dok je pratio predsedničku kampanju budućeg pobednika Nixona 1972. i njegovim sukobima s istim na konferencijama za štampu, a kandidovao se i za šerifa mondenskog zimskog turističkog mesta Aspen. Izgubio je sa malom razlikom. Thompson je izvršio samoubistvo 2005. godine sa 67. godina, 17 više od životnog limita koji je postavio samom sebi još u mladosti. Sahranu na kojoj je, po sopstvenoj želji, njegov pepeo ispaljen iz gigatskog topa, platio je najbolji prijatelj Johnny Depp i koštala je oko 3 miliona dolara.

Sva prava za seriju su nabavljena od porodice tako da nam ostaje isčekivanje ovog, sigurno više nego interesantnog televizijskog ostvarenja.