Da li imate preko 18 godina?

25. FAF predstavlja 90 filmova

Nema bojazni od moralne dekadencije – čuva se stvaralačka snaga.

Autor:
4
0

Na jubilarnom, 25. Festivalu autorskog filma, koji se održava od 22. do 30. novembra, biće prikazano 90 filmova, dok glavni program donosi 24 ostvarenja od kojih će se 12 takmičiti za Gran Prix nagradu ‚‚Aleksandar Saša Petrović’’. 

Filmovi koji će se takmičiti su: Pritka Kantemira Balagova, Od sutra počinjem da Ivana Markovića i Vua Linfenga, Vatra će doći Olivijea Laksea, Beli, beli dan Hlinura Palmasona, Martin Eden Pjetra Marčela, Priča o tri sestre Emina Alpera, Asimetrija Maše Nešković, Devica avgusta Jonasa Trueba, Present.Perfect Šengzen Zu, Naše majke Sezara. Dijaza, Mačka u zidu Mine Mileva i Vesele Kazakova i Moj jutarnji smeh Marka Đorđevića.

Predsednik Saveta FAF-a Srdan Golubović je ovo izdanje Festivala autorskog filma opisao kao najintrigantnije i najraznolikije do sada. Vizuelni identitet  ovogodišnjeg  festivala posvećen je maštovitom hipnotičkom svetu Dušana Makavejva čiji kratki filmovi će biti prikazani na Festivalu autorskog filma.

Ove godine je akcenat  na mladim neafirmisanim autorima sa potencijalom da budu prepoznati i nagrađivani od strane velikih evrpskih filmskih festivala. U tom kontekstu predstavljena su dva domaća filmska ostvarenja Asimetrija Maše Nešković Moj jutranji smeh  Marka ĐorđevićaNajavljna je koprodukcija srpsko-kineskog filma Od sutra, počinjem da Ivana Markovića i Vua Linfenga.

Festival autorskog filma od ove godine uvodi nagradu “ Gordan Mihić” za najbolji scenario kao stalnu nagradu Festivala. “Gordan Mihić je bio jedna od najznačajnijih ličnosti crnog talasa, a i kasnije. 80-ih i 90-ih godina, bio je jedna od ključnih figura srpskog filma, pre svega kroz saradnju sa Emirom Kusturicom i Goranom Paskaljevićem”, istakao je Srdan Golubović.

Ovogodišnji kanski pobednik Parazit reditelja Bong Džo-hoa svečano otvara 25. Festival autorskog filma 22. novembra u 19 časova u Velikoj sali Kombank Dvorane, dok film Talaso Žiljema Nikloa zatvara festival 29. novembra.

Prodaja ulaznica za projekcije filmova glavnog programa 25. Festival autorskog filma u Kombank Dvorani počinje u sredu 6. novembra, dok će prodaja ulaznica za ostale bioskope početi od 14. novembra.  Glavna lokacija festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina, kao i u bioskopu “Dragan Nikolić”.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: