Da li imate preko 18 godina?

„ZONE RITMA“ – izložba fotografija Nenada Vujanovića u galeriji Kula

Autor:

Izložba “Zone ritma” prva je u izložba u u novoj sezoni galerije Kula i predstaviće uži izbor analognih dokumentarnih fotografija Nenada Vujanovića nastalih u periodu od 2015. do danas. Izložba će biti otvorena 23 februara u 19:00 časova, a posetioci će moći da je pogledaju do 5. marta.

Nenad Vujanović rođen je 1988. u Aranđelovcu. Fotografijom se bavi od 2012. godine, a od 2016. i kao fotoreporter brojnih beogradskih redakcija. Pored toga član je Kišobran kolektiva od 2016. čiji je i glavni fotograf. Oduvek se interesovao za dokumentarnu fotografiju, a poslednjih 7 godina se njome i aktivno bavi, prvenstveno na ulicama Beograda, ali i širom Srbije.

Vujanović prirodu fotoreporterskog posla koristi kao priliku da pored direktnog prikaza situacija koje definišu naše svakodnevno okruženje napravi sebi prostor da ih sublimira kroz perspektivu koja je lična.

Svojim fotografijama Vujanović uspeva da predstavi samu srž urbanog života- njegovu užurbanost, sva različita lica, nasumičnosti i slučajnosti, promene i razvoj ali i sve ono što se događa između- neočekivane meditativne trenutke, iznenadne pauze i predahe koje primetimo samo kada malo usporimo. Neprestanim smenjivanjem ritmova gradi svojevrsne zone različitosti koje postoje simultano u jednom prostoru i u njemu se neprestano dopunjuju.

Ovo je Vujanovićeva prva samostalna izložba, biće predstavljeno 40 fotografija, od kojih će odabrane biti dostupne i za prodaju.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: