Da li imate preko 18 godina?

SUPER FRAGMENT – izložba Sanje Stojkov

Izložba crteža tattoo umetnice biće održana od 23. maja do 16. jun galeriji Kula.

Autor:

Izložba Sanje Stojkov pod nazivom “Super fragment” otvara se u galeriji Kula u Cetinjskoj 15 u četvrtak 23. maja u 19h.

Posetioci će moći da vide nove radove, koji će posle izložbe biti dostupni za tetoviranje. Jedan deo novog “flash book-a” (kataloga sa svim crtežima) biće vidljiv na velikim platnima i kroz druge medije sa kojima je Sanja odlučila da se upozna i poigra.

Ostatak kolekcije će biti dostupan putem linka, koji će zainteresovani za tetoviranje moći da dobiju od nje lično.

Pet godina nakon prethodne izložbe, Sanja zalazi u zonu van komfora koju je dugo gradila kroz svoj posao tatu majstora. Putovanje kroz stvaralaštvo, nova, a opet ista pitanja vezana za kreativnu produktivnost i uključenje na teško objašnjivu frekvenciju iz koje, kao iz bunara ideja, vadi motive, kolažira ih i sprovodi u ilustracije jakih kontrasta, kompozicija i narativa.

Sanjin rad polazi iz dugih spiskova sakupljanih zapažanja, starih fotografija kao kolektivnog sećanja i mnoštva slučajnosti u crtanju. Preplitanjem sa različitim kontekstima, ona se i dalje zabavlja u svom stvorenom igralištu, u kome gradi i odakle prenosi ideje u slike dostupne i poznate svima.

Sve su to fragmenti koji dobijaju na celini u kontaktu sa posmatračiima. Fragmenti koji odabirom dobijaju nov značaj kroz lične asocijacije. Sanja zaokružuje svoju priču udomljavanjem motiva pod mušterijinu kožu, znajući da se time za njega otvara novo poglavlje.

Pored procesa stvaranja velike količine malih narativa, Sanja je odlučila da promeni površinu za rad i eksperimentiše sa novim materijalima –  velika platna, textili, vez, vunica, konac.

Tkanjem svojih crteža u textil ona se ne udaljava mnogo od tetoviranja, već samo utančava ljubav prema svom radu. Gradeći putanju zanimljivijom i izazovnijom, što sve doprinosi raznovrsnom i evolutivnom procesu.

Muzička podrška otvaranju izložbe Nevena Jeremić i Little Lu. Izložba će biti otvorena do 16. juna. Radno vreme galerije je svaki dan, osim ponedeljka, od 17 do 21h.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: