Da li imate preko 18 godina?

Prvi Piknik u 2024. održaće se na Kalemegdanu 1. maja!

U danima kada Sunce sve jače sija, misli se stišavaju i isplivava jedna zajednička misao - vreme je za Piknik.

Autor:

Piknik je gradski događaj koji se održava već devet godina za redom. Mnogima je postao tradicija i letnji ritual kojem se redovno vraćaju. Ali Piknik nije samo to – on je trenutak i mesto u kom se svi ljudi, različiti po godinama, inspiracijama i životnim pričama, okupljaju u istom cilju: da se vrate jednostavnosti življenja u svom gradu i provođenju vremena u prirodi i društvu, daleko od briga i užarenog asfalta.

U proteklih devet godina porastao je broj piknikaša, ali sa njim i osećaj pripadnosti zajednici, kao i svest o važnosti očuvanja okoline. Prošle sezone je ekipa sa Piknika odvojila značajne količine materijala za reciklažu, ali ove godine je otišla korak dalje sa odlukom da u potpunosti izbaci upotrebu neodržive plastike, saopštili su organizatori.

Ovog leta je najavljen najveći broj Piknika po sezoni do sada – 7 beogradskih i 1 novosadski koji će se održati u periodu od maja do oktobra 2024. godine. Vaše je da dođete, dok se organizacija Piknika brine za sve ostalo. Na svakom Pikniku tu su: štandovi sa različitim opcijama za hranu i piće, joga časovi, dečje radionice, stoni tenis i šah  i ozbiljna muzička podrška beogradskog DJa Spacewalkera za dobar chill.

Ove godine prvi Piknik održava se u sredu 1. maja od 12 do 20h u parku na Kalemegdanu – Donji grad. Piknk već devetu godinu za redom organizuje Udruženje Kišobran, a podršku im pružaju brojni partneri: Knjaz Miloš, Carlsberg, Somersby, Salto pivo, 2Tales spirits, Burger House Bros, Bubamara gelato, kafe Zaokret, Proces wine bar, Knedly, MoleKul radionice zabavne nauke, Aktivni klub.

*fotografije: Jelena Todorović

 

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: