Da li imate preko 18 godina?

Počinje 13. MikroFAF – kontroverzno izdanje

Autor:
0
0

Tokom tri dana MikroFAF-a, međunarodnog festivala kratkog filma, od 18. do 20. novembra posetioci će u Art bioskopu Kolarac moći da pogledaju 67 filmova različitih žanrova i rodova, trajanja od jednog do 15 minuta. Produkcije dolaze iz 22 države, od brojnih evropskih zemalja, preko SAD-a, do Koreje i Japana.

„Ove godine MikroFAF pod nazivom Controversy Edition ima svoje trinaesto (neki bi rekli zloslutno) izdanje, što je u skladu s ovom godinom kao takvom, obeleženom zastrašujućim i mračnim perspektivama ratova, energetske krize, gladi, pa čak i nuklearne kataklizme. Ali, mi žlimo da prevaziđemo kletvu broja 13 i da oteramo maler”, navode organizatori festivala.

Žiri 13. MikroFAF-a, u sastavu Tamara Drakulić, Mina Petrović i Zoran Ćatić, dodeliće nagrade za najbolji nezavisni i uradi-sam film, kao i specijalnu nagradu za najbolji kontroverzni film. Juniorski žiri, u sastavu Jelena Novaković, Sergeј Danilović Staničić i Aleksandar Gubaš, i ove godine će izabrati najbolje ostvarenje mladih do 18 godina.

U revijalnom programu biće brikazani kratki filmovi i prestavljeni Interakciju iz Požege, Udruženje za kulturnu i medijsku dekontaminaciju iz Sarajeva i mlade autorke Jelena Novaković i Jovanu Avramović. Nakon projekcije usleidiće i debata o praksama i iskustvima neformalnog vs. formalnog filmskog obrazovanja, kao i uključivanju mladih u medijski aktivizam.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. 13. MikoFAF organizuje Satibara iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture.

Detaljne informacije o festivalu i programu mogu se pronaći na: www.satibara.com

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: