Da li imate preko 18 godina?

Palmas boutique

U Šafarikovoj ulici otvorena je streetwear i art oaza.

U četvrtak uveče ovaj novi art kolektiv iz Beograda zvanično otvara vrata svoje radnje gde ćemo imati priliku da probamo i posedujemo neke vrlo interesantne i jedinstvene komade garderobe i nameštaja naših mladih umetnika. A sve to uz muziku i čašu. Poželimo im dobrodošlicu. Sreli smo se sa Jovanom i Marijom, jednima od osnivača Palmas, da saznamo kakav ih kreativni pristup spaja, koji je motiv umešanosti street art-a u modu i ko sve učestuje u razvoju ovog art boutique-a.

Kako je došlo do ovog osveženja na beogradskoj sceni?

Jovan: Oduvek, oduvek smo hteli da imamo butik. Jer je super kao imaš svoj butik. I jer, oduvek smo pravili stvari. I to su zanimljive stvari, koje pronalaze svoju publiku i same. Ali sad imamo i butik. Što je lepo. Baš lepo. Ja radim dve smene i baš uživam u butiku. Pijem čaj. Ne radim ništa. Nekad radim nešto. Prodajem svoje stvari. Milina.

Ko se sve našao da gaji palmu?

Marija: Palma je kolektiv umetnika i brendova koji se bave izradom dizajnerske garderobe, aksesoara i nameštaja.
Imamo skate i snowboard i spiritualne i street fashion labele. Bez nekog posebnog redosleda to su Zanat, Volim Sijetl, Trippy, Grave Skateboards, Belgrade Zoo, Gata Accessorize, Pic Pic Clothing, Street Fashion Belgrade, Hard Times, Kosmos, Titi Tri, Shinobi, Weedzor, Mariah Scary.

Stojim iza mišljenja da je u 2016 godini ovakvih stvari u Beogradu trebalo biti naveliko. Ali ne… Dokle?

Jovan: To ima veze sa kulturom i potrošačkom kulturom. Međutim vibracija je u Srbiji dosta niska još uvek, još uvek nas kontrolišu kroz niže čakre. Fokus svesti je na preživljavanju. Tako da neki lepši život tek dolazi stidljivim korakom.

Šta sve može da se desi kada art i moda sarađuju?

Jovan: Sigurno može da se desi da ljudi počnu da izgledaju interesantnije. Luđe. To je dobro. Ne treba život shvatati previše ozbiljno i sumorno. Bog voli lude kostime i individualnost.

Marija: Takođe napravio se prostor za kolaboracije između palmas brendova i umetnika tako da možete očekivati neke zanimljive mutant dizajnove u 21om veku.

Kakvi su palmini snovi i planovi za budućnost?

Jovan: Definitivno da nabavimo espreso aparat za kuhinju, makar neki kućni. Nismo stigli još do 5 year plan. Tek smo otvorili.

Kakvo to raspoloženje vlada među posetiocima palme ove sezone? 

Jovan: Između ekstatičnih i obazrivo radoznalih (smeh). Komšije su jako kul. Imamo i teenage delikvante na ćosku, oni su preslatki.

Lajkuj:

Komentari:

  1. mikro kosmos says:

    <3 <3 <3 lepo rasti palmo <3 <3 <3

Ostavite komentar:

Slični članci: