Da li imate preko 18 godina?

Izložbe Gorana i Srđana Vejvode u Galeriji Novembar

Autor:

Galerija Novembar organizuje izložbe umetnika Gorana i Srđana Vejvode pod nazivom Mi. Izložba će biti otvorena u sredu 19.10. u 18h, a trajaće do 13.11.2022.

Fotografije stoje večno ispred nas, dok muzika teče i neuhvatljiva je, svetlost fotografija uporno traži svoje mesto, klizi, muči se, pomera sve i svašta neobjašnjivo, neobično, na dnu raznih duhova. Prošlost juri zatvorena na odštampanom papiru iza nas, poput viteza u video-igri koji nema ime. Šta će biti s milijardama fotografija, u vizuelnom zagađenju koje ostavljamo, ko će imati snage da izabere, sređuje, analizira i ocenjuje u dubokom ponoru bez ogledala?

 – Goran Vejvoda

Posetioci i posetiteljke izložbu mogu videti svakog radnog dana sem ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

Srđan Vejvoda (1952) bavi se fotografijom više od polovine veka, prevashodno amaterski. Tokom ranih osamdesetih, s bratom Goranom, bio je aktivan kao fotograf na beogradskoj muzičkoj sceni. Mnogi od tih radova su se našli na njihovoj zajedničkoj izložbi 1981. u Srećnoj Galeriji SKC-a. Od 1986. živi i radi u SAD.

Goran Vejvoda (1956) multimedijalni je umetnik koji se bavi zvukom i vizuelnim medijima od rane mladosti. Aktivno je učestvovao u beogradskoj novotalasnoj sceni (1979–1985) kao muzičar i katalizator brojnih ideja i projekata. Od 1985. živi i radi u Francuskoj, a od 2015. u SAD.

*Fotografije: Srđan i Goran Vejvoda

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: