Da li imate preko 18 godina?

Internacionalni Laserski samit jeftine grafike “NA RUBU”

Umetnički kolektiv Turbosutra u saradnji sa kulturnom organizacijom LAUBA/ Laserski samit u Zagrebu

Autor: Fotograf: Nemanja Knežević

Internacionalni Laserski samit jeftine grafike “NA RUBU” održaće se 18. i 19. novembra od 20 časova u Kući za ljude i umetnost – LAUBA u Zagrebu. Posle Berlina, Amsterdama, Beograda, Bazela i Beča po prvi put predstavlja savremenu umetničku scenu sa prostora Hrvatske i Balkana u Zagrebu!

Ideja Laserskog samita jeftine grafike je da predstavi radove više od 100 dizajnera sa prostora Hrvatske i Balkana, ali i celog sveta. Prostor Laube će ovog puta biti transformisan u poseban poligon za prezentaciju radova, monumentalno mesto zauzimaće laserski štampači na kojima će se reprodukovati predstavljeni radovi, na standardnom kancelarijskom papiru A4 formata, u crno beloj tehnici, a svi posetioci će moći da kupe grafike po principu 1 grafika 10 kuna (~ 1 euro). Na ovaj način posetioci će moći da postanu ponosni vlasnici grafika čiji su autori najveće zvezde dizajna sa prostora Hrvatske i Balkana, kao i talentovani mladi stvaraoci čije vreme tek dolazi.

Laserski samit svoje korene vuče iz Beograda još od davne 2009. godine kada je prvi put organizovan u Centru za kulturnu dekontaminaciju. U međuvremenu Laserski samit je postao globalni fenomen koji okuplja mlade kreativce, ali i zvezde iz oblasti dizajna, ilustracije i vizuelnih komunikacija sa ciljem promocije i afirmacije grafičkog dizajna među najširom publikom.

2013-Laserski-Samit-4000px-NK-53

Vizuelno uživanje ne bi bilo potpuno bez odgovarajuće muzičke podloge čiji izbor je poveren poznatim muzičkim kolektivima i dižejevima iz Zagreba, Beograda i Beča. Na samom otvaranju Laserskog samita poznati hrvatski muzički kolektiv CFSN će biti zadužen za dobro raspoloženje i sjajan provod. Drugo veče Laserskog samita, ujedino i zatvaranje ovog događaja, će muzički biti dosta raznoliko i siguran provod je zagarantovan uz Ewox & Tamarinsky – tandem iz Beograda poznat po odličnim žurkama, sjajnog Kristijana Molnara, uz bečkog muzičkog veterana Vuka Dediera iz kolektiva Sexy Deutsch i legendarnog DJ Pytzek iz Zagreba.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: