Da li imate preko 18 godina?

Consume Me: pop-up performans i video instalacija Stefana Ćirića

Performans će se odigrati u petak, 31.01.2020, u Svetogorskoj 35. Otvaranje je u 20h, a početak performansa u 21h.

Autor:

Nakon gostovanja u Ruenu, Ljubljani i Zagrebu sa performansom Consume Me, Stefan Ćirić se ponovo obraća publici u Beogradu, sada sa performansom u jednoj proširenijoj i oštrijoj formi. 

Consume Me je razmišljanje o materijalnim i nematerijalnim surogatima koje savremeno društvo veliča i unosi u enormnim količinama na svakodnevnom nivou, sve do ispunjenja rupe sa pomičnim dnom. U nemogućnosti da ispunimo te praznine u nama samima, pribegavamo raznim metodama i zamenama za ličnost. U mnoštvu medijskog sadržaja podsvesno prihvatamo plasirane proizvode i davimo se u njima do opšteg zakrčenja u pokušaju da shvatimo ko smo i od čega sazdani.

To si što jedeš, inhaliraš ili okom upiješ.

Ukoliko ne posumnjaš u stvarnu potrebu istog, daleko si od samog sebe. A izobilje je sveprisutno. Beograd je jedan veliki restoran brze hrane, vizuelni cirkus i more anksioznih.

Stefan Ćirić sebe stavlja u poziciju slabog iskušenika kome je malo potrebno da potpuno poludi pred izobiljem i pokušava da ga upije iz sve snage svim svojim čulima. Nije baš lako ni gledati ga, a najmanje posle razmišljati o tome. Ali svakako je must do za ličnu higijenu, prvenstveno mentalnu. Posle smo celoviti, zaokruženi i srećni.

cry me a dinner

Rođen 1991. godine u Beogradu, Stefan Ćirić u dva navrata odrasta u Rusiji, upoznaje lokalnu pank scenu i vraća se sa iskustvima koje koristi u svom radu u Beogradu. Pored toga što je završio studije u polju dizajna i ilustracije, bavi se muzikom i često putuje na turneje sa bendom. Tetovira, svira i pank svirke organizira.

Performans Consume Me odigraće se u petak, 31. januara, u Svetogorskoj 35. Vrata se otvaraju u 20h, performans počinje u 21h.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: