Da li imate preko 18 godina?

BIGZ odlazi u istoriju. Umetnici na ulicu.

Prodajom i prenamenom kultne beogradske zgrade ne gube samo umetnici, već i kulturna ponuda Beograda.

Autor:
2
0
Umetnici koji su do sada radili u zgradi BIGZ-a u subotu, 27. marta u 12:00, ispred zgrade u Bulevaru Vojvode Mišića 17, organizuju skup čiji je cilj da nadležnima skrenu pažnju na probleme stotine umetnika koji su ostali bez prostora za stvaralaštvo, u najgorem mogućem trenutku.
Potrebno nam je trajno rešenje. Obraćamo se za pomoć nadležnim institucijama zarad nalaženja adekvatnog prostora za rad nezavisnih umetnika.
Naše potrebe su:
1. Prostor za umetnike u širem centru grada veličine najmanje 3 000 kvadratnih metara koji ne zahteva velika infrastrukturna ulaganja od strane zakupaca i koji, po potrebi, može biti prilagođen potrebama umetnika, u saglasnosti sa zakupodavcem.
2. Mesečne dažbine po priuštivoj ceni, poput uslova koje je davao BIGZ, kao i fiksne troškove održavanja, struje i komunalija.
3. Garanciju nadležnih institucija da ćemo taj prostor moći neograničeno i neometano da koristimo za potrebe umetničkog stvaralaštva.
4. Mogućnost da raspolažemo kapacitetom i resursima datog prostora u svrhu organizacije okupljanja, umetničkih aktivnosti, apliciranja i održavanja kulturnih projekata (u skladu sa zakonom, odredbama i merama na snazi).
Prodajom i prenamenom zgrade BIGZ-a ne gube samo umetnici, već i kulturna ponuda Beograda. Pozivamo institucje da nam pomognu i stave tačku na višedecenijski problem nezavisne umetničke scene.
U skladu sa aktuelnim merama na snazi, umetnici koji su da sada radili u BIGZu mole posetioce skupa da u svakom trenutku nose maske i drže distancu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: