Da li imate preko 18 godina?

Beogradski koncert benda Seine 10. maja

Autor:

Connected Agency najavljuje beogradski koncert benda Seine koji će biti održan 10. maja u Karmakomi.

Počevši kao gitarski indie-punk bend, 2017. godine objavili su svoj hvaljeni debitantski album “Sno Sna” za Moonlee Records (SI) i VOX project (FR). U tom periodu su počeli svoju dugogodišnju saradnju s pančevačkom režiserkom Marinom Uzelac, čiji je stop-motion video-spot za pesmu “Šiloosvojio brojne nagrade.

Usledila je regionalna, kao i evropska promocija ploče, uključujući nekoliko dužih evropskih turneja gde Seine hvale za njihove koncertne atrakcije. Naredni album  “22” odlučno ulazi u domen političkog – androginost Ščapčevog falseta, hvatajući se za prolazne tragove intimnosti, okreča se ka onoj neuhvatljivoj tački raskida gde se identitet polako rastvara u glatki groove i razigrano zujanje gitara. Bio je to savršen atonalni kabare za one koji se bave transcendentnim, i zasluženo nominovan za nagradu “IMPALA” za najbolji evropski indie album.

Transformacija je bila privremeno zaustavljena početkom pandemije, što je poremetilo sve planove za promotivnu turneju. Tako dve pandemijske godine su proveli u studiju snimajući svoj treći album “Naizust”. Album ponovno predstavlja veliki odmak od zvuka koji su dosad ustanovili, gde gitare skoro u potpunosti zamenjuju sintevi, a bubnjeve bitovi. Anksioznost i krik drugog albuma zamenjuju šapat, tople melodije i trip-hop ritmovi, a tema nalazi svoj centralni motiv u ljudskom jeziku i rečima.

Vraćajući se na scenu uživo tokom njihove poslednje posete na Changeover 2022, atmosfera koju su ova trojica uvek pokušavali da izazovu tokom svog seta bila je u potpunosti prikazana – teška, konceptualna, ali beskrajno plodna težnja ka neistraženim zvucima i poetici uz pomoć gitara i electronica.

*naslovna fotografija: Marina Uzelac

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: