Da li imate preko 18 godina?

Počinje 54. Beogradski sajam nameštaja

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proivodnje i distribucije nameštaja, od 8. od 13. novembra 2016.

Autor:

Pošlogodišnji Sajam nameštaja napravio je konceptualni pomak u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu, pa do velike promene u komunikaciji za šta je zaslužan dizajn studio Peter Gregson. Ovogodišnje izdanje stavlja akcenat na poslovni segment, i u fokusu sajma su kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja.

bgff2016_bilboardi_preview-2

Potvrdu novom konceptu Sajma daje povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova. Ove godine na Sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis. Izlagaće mnogo više kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope.

Sajam kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja i srodnih privrednih grana nastoji da održi vodeću ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja.

Na izložbenom prostoru od 55.000 m2 učestvovaće više od 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a očekuje se preko 85.000 posetilaca.

Tokom trajanja sajma posetioci će imati priliku da vide Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i sveže autore u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

Na kraju manifestacije internacionalni žiri će dodeliti nagrade Zlatni ključ najuspešnijim izlagačima ovogodišnjeg Sajma.

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju Design Talks, odn. Razgovori sa dizajnerima i arhitetktama, koji će se odvijati tokom trajanja Sajma.

Design Talks je prilika da čujete razgovor između svih bitnih aktera u industriji nameštaja koji će prenositi vlastita profesionalna iskustva. Učesnici će govoriti o projektima na kojima trenutno rade, o trenutnom stanju u industriji nameštaja, sistemima po kojima industrija funkcioniše, o trendovima i tržistu. Imaćete priliku da čujete razgovor između vlasnika velike kompanije, art direktora i ljudi čiji  brend je na samom početku. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mestu susretnete sa ljudima iz raznih delova Evrope, koji imaju različite pozicije i različite poglede na struku i intenzivno učestvuju u kreiranju industrije nameštaja.

sajam-5

Ovaj događaj je prilika da čujete razgovor između mladih snaga sa potpuno novim pogledom na dizajn i industriju. Njihove startne pozicije im obezbeđuju posebnu vrstu entuzijazma i svežine u pristupu poslu. Razgovor predstavlja nagoveštaje o dešavanjima na dizajn sceni u budućnosti. Reč je o mladim ljudima čiji talenat, ambicija i kreativnost predstavljaju neophodan element da bi se oblast u kojoj deluju razvijala.

Dobrodošli na Sajam nameštaja!

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: