Da li imate preko 18 godina?

Serijal “Ona se budi”

Šta žene u Srbiji zapravo same biraju? Da li su to njihove odluke ili nametnuta razmišljanja na osnovu društveno prihvatljivih normi? Saznajte u novom dokumentarnom serijalu!

Autor:

Televizija N1 31. januara počinje emitovanje petodelnog serijala “Ona se budi”. Serijal će se emitovati svakim radnim danom od 21:15.

Ovaj dokumentarni TV serijal bavi se pitanjem rodne nejednakosti, kao i položajem i emancipacijom žena u Srbiji, posmatrajući ih kroz svakodnevne i tipizirane uloge.

Kakva je žena na rukovodećem mestu, u kuhinji, ili kao majka i društveno angažovana osoba, kao i kako su se te uloge menjale u poslednjih pet decenija – posmatrale su kreatorka serijala Mia Bjelogrlić i scenaristkinja i rediteljka Staša Bajac.

“Ideja za serijal Ona se budi je i nastala kao posledica nedostatka javne diskusije na temu rodne ravnopravnosti. Bila mi je želja da napravim emisiju koja će biti dostupna i razumljiva svima, koja će po prvi put otvoriti neke teme koje su u ovom društvu tabu ili o kojima, još gore, niko i ne razmišlja. Polazeći upravo od ideje da da svaki ugao posmatranja nudi samo deo istine, nastojimo da analiziramo sve delove ove složene teme i ponudimo gledaocima celovitu sliku”, kaže Mia Bjelogrlić.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: