Da li imate preko 18 godina?

Saveti za organizaciju dečijeg rođendana

Proslava dečijih rođendana može da bude prijatno iskustvo, a može da bude i noćna mora – sve zavisi od vaše organizacije. Bilo da pravite malo porodično okupljanje ili slavlje sa gomilom dece, animatorima i živom muzikom, veoma je bitno da se dobro organizujete.

Na sreću, postoji dosta opcija što se tiče lokacije, tako da to ne bi trebalo da bude problem. Sve ostalo što se tiče organizacije – kateringa, rođendanske torte, muzike itd. to treba na vreme početi organizovati.

Ako želite da izbegnete stres oko organizacije dečijih rođendana, evo nekoliko dobrih saveta koji vam mogu dosta pomoći.

Kako odabrati dobar prostor za slavlje?

Proslava rođendana kod kuće su daleka prošlost, tako da tu opciju zaboravite. Danas, dečiji rođendani se slave u igraonicama, restoranima, kafićima pa čak i na iznajmljenim vikendicama, jer je bilo koja od ovih opcija predstavlja mnogo manju obavezu nego da sami kod kuće organizujete proslavu.

Kod izbora prostora za slavlje bitno je da znate broj gostiju, da li će biti isključivo dečije slavlje ili su i roditelji uključeni, da li će samo vaša porodica i prijatelji biti na rođendanu ili ne, itd.

U poslednje vreme, dečije igraonice su pravi hit za proslavu dečiji rođendana. Ne samo da igraonice mogu da obezbede dovoljno prostora za veći broj dece i roditelja, nego uz to dolazi i animator koji će zabavljati decu, dobra muzika, a tu su i igračke, ljuljaške, tobogani i slične sprave, tako da deci neće biti dosadno.

Pored toga, dečije igraonice su već unapred tematski ukrašene baš za rođendane – baloni, konfete – ambijent idealan za dečije rođendane.

foto: Ivan Samkov

Animatori

U većini slučajeva kada iznajmite rođendaonicu sa njom dolazi i animator. Ako to nije slučaj, onda bi bilo sjajno da angažujete nekog animatora da zabavlja decu i da podigne čitavu rođendansku atmosferu.

Animatori imaju unapred pripremljen program za decu od dve do dvanaest godina, od raznih kreativnih igara, rođendanske pinjate pa do face painting-a. Možete biti sigurni da će animator zabaviti decu, a nekad čak i odrasle, tako da nikom neće biti dosadno.

Deca uglavnom dobiju razne poklone kao što su odeća, dečija oprema, igračke, pa izdvojiti nešto novca za animatora, mađioničara, klovna, plesača ili nešto slično, takođe može biti sjajan rođendanski poklon.

Katering

Posluženje za dečiji rođendan uglavnom zavisi od uzrasta dece koja dolaze na rođendan. Takođe je bitno da uzmete u obzir i broj mališana tako da možete da napravite ili naručite dobru količinu posluženja. Toplo vam preporučujemo da umesto sami da pravite posluženje, naručite hranu od proverenih katering profesionalaca.

Ono što svi vole od mladih do starih su slana peciva, pa se spram toga možete orijentisati. Slani sto može da sadrži razna slana peciva, sendviče, pice, burgere, rolate – važno je da sve bude ukusno i dekorativno.

Ne zaboravite i slatki sto. Mališani najviše vole slatka jela pa se možete potruditi da napravite i sto sa kuglicama na štapiću, krofnicama, mafinima i sličnim ukusnim dezertima.

foto: Ivan Samkov

Rođendanska torta

Naravno pored slatkog stola, nikako ne smemo zaboraviti rođendansku tortu – zvezdu svakog dečijeg rođendana.

Naravno, slavljenik ili slavljenica će biti zaduženi za osmišljavanje torte, a na vama je da je napravite ili naručite. U većini slučajeva roditelji neće imati dovoljno vremena da naprave tortu, pa na sreću, tu uskaču poslastičarnice u pomoć.

Ako se dvoumite oko izgleda torte, nikako ne možete pogrešiti ako izaberete tortu u obliku omiljenog crtanog lika vašeg deteta.

Ukus torte je bitan koliko i izgled pa gledajte da torta bude nekog univerzalnog ukusa koji sva deca vole – plazma torta, ili čokoladna. I ne zaboravite da tortu naručite na vreme, da ne bude problema!

Osmislite i podelite pozivnice

Još jedna bitna stvar pri organizaciji rođendanske proslave su pozivnice. Deca obožavaju da dele pozivnice za svoje rođendan drugarima. A šta mislite o tome da zajedno sa vašim detetom osmislite i napravite pozivnice vi sami?

Ne samo da bi ovo bila veoma originalna ideja, nego bi ste se i dobro zabavili sa vašim detetom dizajnirajući i praveći pozivnice od papira, mašnica, šljokica i sličnih materijala. No ovaj način možete uštedeti novac na kupovinu sada već dosadnih kupovnih pozivnica.

Ne zaboravite fotografije

Rođendanske proslave postaju sjajne uspomene iz detinjstva. Kako bi te uspomene sačuvali, bilo bi lepo da angažujete fotografa koji će se postarati da zabeleži najlepše trenutke.

U slučaju da fotograf ne ulazi u rođendanski budžet, možete i sami zabeležiti najbitnije momente sa rođendana.

Ono što je veoma popularno u poslednje vreme je foto kabina, u kojoj deca mogu da se slikaju kad god hoće i s kim god hoće. Naravno, za foto kabinu je potrebno odvojiti dosta novca, pa ako ste u mogućnosti, što da ne.

Kao što vidite, organizacija dečijeg rođendana i nije tako strašna i stresna ako se krene sa njom na vreme. Na vreme zakupite prostor – igraonicu, restoran, na vreme naručite tortu i katering i na vreme podelite pozivnice. Sve ostalo je lako.

foto: Pavel Danilyuk

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: