Da li imate preko 18 godina?

“Budi i ti deo nade” – pomozi deci da imaju bolju budućnost

Autor:

Program „Muzika nade“, namenjen deci iz marginalizovanih grupa, otpočeo je donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“. Pozivaju građane, kompanije i institucije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu redovno i kvalitetno muzičko obrazovanje učenika koji, negujući svoj talenat, ostaju u sistemu obrazovanja i, uz pomoć svih nas, dobijaju šansu za bolju budućnost.

Program ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i decu u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost – veru u život.

Kampanja se realizuje uz podršku uglednih domaćih umetnika, koji sarađuju sa decom iz programa „Muzika nade“, kao što su Nela Mihajlović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Marković, Marčelo, Suzana Lukić i DJ Lea Davogić.

Bojana Stefanović, glumica, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“ je izjavila: „S puno ljubavi sam se pridružila kampanji, sva deca zaslužuju da im se pruži šansa da svoj dar mogu da razvijaju i da cvetaju zajedno sa njim. Muzika je neodvojivi deo našeg života, neophodno je omogućiti jednake šanse svakom detetu da kroz muziku oplemenjuje svoj život.“

Do sada je kroz program prošlo više od 2.500 dece u 11 gradova Srbije. Rezultati zajedničkog učenja, uživanja u muzici, uz podršku i pomoć porodicama ove dece, su ono što nas pokreće da ne stanemo, a zajednički koncerti i kampovi, u kojima su uživali sa vršnjacima iz muzičkih škola, vraćaju nadu u društvo empatije i zajedništva, ljubavi i podrške, kakvo možemo da budemo“, ističe Đurđa Papazoglu, izvršna i umetnička direktorka programa.

Po ugledu i u saradnji sa veoma cenjenim svetskim, El Sistema, programom, u Srbiji je 2014. godine organizacija Music Art Project (MAP) pokrenula program “Muzika nade”. Ovaj program je namenjen deci, pogotovo onoj iz marginalizovanih grupa, sa željom da kroz muziku otkriju bolji svet, uživajući u njoj i učeći uz nju.

*fotografije: Duško Vukić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: