Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Pada kiša, a pozorišne predstave traju i po 24h: jesen je počela, Bitef počinje.

Autor:
1
0

KONCERTI/KLABING

Aperitivo @Jevremova 25

Prvi aperitivo u Jevremovoj 25. Zabava uz dobro piće i hranu uz DJ Leu.

KAD: Petak, 22. septembar // 18h
GDE: Jevremova 25 

Veče Arsena Dedića

Arsen nije bilo ko. Neponovljiv kao pojava u muzici koga bez zadrške i danas svako od Triglava do Đevđelije može zvati svojim. Nije netačno reći da je, na ovim napaćenim balkanskim prostorima koje smo nekad voleli zvati Jugoslavijom, Arsen bio Bob Dylan i Leonard Cohen u jednoj ličnosti.
Sarađivao je sa Predinom, Borom , komponovao za Čolića…gotovo da nema značajnijeg muzičkog događaja u nekadašnjoj zemlji a da u njemu nije bilo Arsenove senke. Stariji će se setiti da je upravo on branio i odbranio pravo Olivera Mandića da uglazbi erotske narodne pošalice zapisane od strane Vuka Karadžiča, a što je tadašnja cenzura želela da proglasi šundom.Uostalom koliko muzičara i pesnika ima tu čast da naslov nekog njihovog dela pređe u narodni govor. “Ne daj se Ines” česta je čaršijska uzrečica u prilikama kada se u šali ili ozbiljno nekome želi poručiti da se drži, da se ne da. U mutnim užasnim vremenima Arsen je uspeo ne samo da se održi več i da se ne da, kako narastajućem primitivizmu tako i mržnji koja je kao njegova posledica ili uzrok nadvila se nad kulturnim prostorom koji je bio i ostao Arsenova domovina, Jugoslavijom. Slušaćemo Arsena, njegove pesme i opijati se ljubavlju u ranu Beogradsku jesen.

Ulaz slobodan. Trajanje 4 sata.

KAD: Petak, 22. septembar // 20h
GDE: Džezva

Stevie Whisper All Night Long at 20/44

YES resident. Mystic Stylez member.
All Night Long.

=====================
Free do ponoći 300RSD After

KAD: Petak, 22. septembar // 23h
GDE: Klub 20/44

Garden of § Closing w/ Tijana T, Marko Milosavljevic

Marko Milosavljević is a passionate vinyl collector, synthesizer, drum machine and piano lover. He continuously explores electronic and non-electronic music in all forms and always manages to share his pure love with the audience and colleagues. Having been on the Belgrade techno scene for more than 15 years he established himself as one of the most important DJs in town, while performing all over Europe and further.

Tijana T has been working since the early 00’s on numerous influential TV and radio music programs, she was recognized as the face of Exit festival and since 2006 has an international performing career.
Her skills have brought her from Belgrade to Berlin, New York, Ibiza and back. She is the first Serbian to play the legendary Balearic party at Space Ibiza and in 2014 she had her debut DJ set at Berlin’s infamous Berghain/Panorama bar, as well as her first Boiler Room session, debut at New York’s Output Club and more international tour dates hitting Portugal, France, US, Germany and the cool Croatian coastline classic Dimensions festival. Energetic DJ mixes, charismatic presence, sophisticated selection of house, techno and beyond and slick mixing skills quickly brought this lady under the spotlight.

ENTRANCE >>>
Free before midnight / After 400 RSD

KAD: Petak, 22. septembar // 23h
GDE: Garden of §

ACID PAULI (Ouïe | Berlin) by Midnight Orient / Sep 22

ACID PAULI

Acid Pauli je klupski live set Martina Gretschmanna koji se vremenom razvio u progresivni di džej performans koji obuhvata ne samo techno i house, već i široki raspon žanrova koji prevazilaze muziku za đuskanje. Kao svestrani muzičar, Martin se jednako dobro snalazi puštajući u techno klubovima po Njujorku i Ibici, kao i u ulozi producenta radio drama i kompozitora muzike za filmove.
Rođen 70-tih u Bavariji (Nemačka), Martin Gretschmann počinje kao basista u punk/indie bendu poznih osamdesetih, kada i kreće da se interesuje za razvoj elektronske muzike. Tadašnja pojava prvih dostupnih semplova učinila je da počne sa stvaranjem svojih prvih electro numera.

Prvi proboj na scenu pod imenom Console dešava se 1995, a uz pomoć Atari kompjutera, kasetnog rekordera sa četiri trake, semplera i malog sintisajzera, izbacuje svoj prvi album Pan or ama 1996. Pridružuje se sastavu The Notwist u kom je zadužen za elektronski zvuk benda te ostaje i njihov stalni član. Shvativši da je svirka sa prijateljima mnogo zabavnija, Gretschmann razvija svoj projekat Console u bend. Nakon objavljivanja nekoliko ploča i remiksa, zajedničkog rada na radio emisijama sa Andreasom Ammerom i intenzivnih turneja, Martin se ipak još jednom odlučuje na samostalni projekat.

Početkom novog milenijuma, odabrao je nadimak Acid Pauli i ono što je inicijalno bio computer-based live nastup ubrzo postaje eklektični live /DJ performans sa mešavinom preciznih setova i slobodne improvizacije. Svoj jedinstveni talenat pokazao je i u poznatoj Crosstown Rebels’ Get Lost miks seriji, koja beleži njegov razvoj i emocije koje izaziva njegov nastup, kao i na “Countdown to Zero” miksu sa Damianom Lazarusom.

Najnoviji album Acid Pauli-ja, Mst, izlazi na Clown & Sunset u toku leta 2012. Album je dobio sjajne kritike te je upoređivan sa izvođačima poput Mr Scruff, Lemon Jelly, Ricardo Villalobos i Björk. 2014-te, Acid Pauli izbacuje tri saradničke ploče i pored intenzivnih svetskih turneja i albuma sa The Notwist, ostvaruje i zapažene solo nastupe. Među njima su i Day Zero festival i zvučna izložba u Japanu.

U 2016-toj, pored toga što izbacuje više remiksa i svoju popularnu numeru “Nana”, Martin samostalno osniva i svoj label Ouïe zajedno sa Nico Stojan-om. Učestvuje i u jedinstvenom ambicioznom projektu pod nazivom The Golden Machine i kreira elektronski uređaj koji proizvodi neprestani muzički stream u toku cele godine. Uporedo piše i muziku za film “Es war einmal Indianerland” čiji je scenario rađen po motivima knjige Nilsa Mohla. Na proleće 2017-te Martin izbacuje svoj drugi Acid Pauli album, BLD.

KAD: Petak, 22. septembar // 22h
GDE: Kulturni centrar Grad 

Veče sangrije

Ove subote uživamo u ostatku leta, spajamo belo vino, led i voće i prepuštamo se čistom hedonizmu ukusa i melodija. Probajte najbolju belu sangriju u gradu i javite nam utiske!

KAD: Subota, 23. septembar // 21h 
GDE: Klub Polet 

Luka Gaćina

Najslađi Luka Gaćina se vratio sa mora i u s u b o t u dolazi da nam pušta najlepšu muziku! Poranite.

KAD: Subota, 23. septembar // 19h
GDE: Kaldrma bar

Mystic Stylez w/ DJ Florentino, Feloneezy, Regis & Jackie D

KAD: Subota, 23. septembar // 23h
GDE: Drugstore Beograd

Trole (Body’n Balls) All Night Long At 20/44

Trole (Body’n Balls) All Night Long
dubs,disco,protopussy
================
Free do ponoci 300RSD after

KAD: Subota, 23. septembar // 23h
GDE: Klub 20/44

BIOSKOP

Velika lepota (Paolo Sorentino, 2013)

Ako bi morali da izaberemo jedan film za poslednju subotu ove sezone, to bi bio ovaj. Velika lepota Paola Sorentina je priča o nekadašnjem piscu-zvezdi Servilu, koji krizu srednjih godina leči svim što dekadentna elita modernog Rima ima da ponudi. La Dolce Vita 21. veka i veliki omaž zlatnom dobu Italijanskog filma.  La Grande Bellezza ima sve ono što je evropski film nekada činilo jedinstvenim: grotesku, erotiku, subverzivnost a pre svega autentičan prikaz tudje kulture.

KAD: Subota, 23. septembar // 20h
GDE: Novi bioskop Zvezda 

Šećerna vodica (Svetislav Prelić, 1983) 

re tačno 40 godina, davne 1977. godine, prvi put se pojavila na filmu, a 23. septembra ove godine navršiće se 9 godina otkako Sonja Savić, jedna od najtalentovanijih i najautentičnijih pojava sa ovih prostora, nije među nama.

U Poletovom bioskopu prikazujemo kultno ostvarenje Svetislava Prelića “Šećerna vodica” u kome se Sonja, kao i u mnogim filmovima osamdesetih, pokazala kao glumica neprevaziđenog talenta.

“Ovde sam sve vreme pokušavala da održim urbanu kulturu, ali to niko ne primećuje. Znam i da se reforma kostima, šminke i mizanscena na filmu osamdesetih može pripisati Sonji Savić, pa opet nikom ništa. Suknja od skaja i sako na golo telo nisu se pre mene nosili, bojila sam tušem nokte u crno zato što takvog laka nije bilo. I još nešto: do 45. godine ja još nisam dobila ozbiljan honorar za svoj rad. Mada, u stvari, u alternativi i ne može da se očekuje novac”, Sonja Savić, Nedeljnik Vreme, 2006.

KAD: Subota, 23. septembar // 19h
GDE: Klub Polet 

DEŠAVANJA

51. BITEF 

Celokupni progam možete naći ovde.

KAD: Petak, 22. septembar – Subota, 30. septembar
GDE: Širom Beograda 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: