Da li imate preko 18 godina?

Nikolas Žar u Hangaru Luke Beograd

Enigmatični DJ treći put u Beogradu

Autor:
5
0

Jedno od najcenjenijih i najzagonetnijih imena svetske elektronske scene u nizu sjajnih nastupa u organizaciji Apgradea treći put nastupa u Beogradu. Za razliku od prethodna dva, ovog puta nam priređuje punokrvni klubski dancefloor spektakl.

Poznat kao crossover fenomen, Nikolas prvi put nastupa u našoj prestonici kao DJ. Aktuelna turneja za Jaara je povratak iz voda namenske muzičke apstrakcije u punokrvni dancefloor spektakl. Svoj klupski zvuk opisuje kao „ritmičnu bol: muziku uz koju možete srećni da igrate ali i da se prepustite melanholiji“. To očigledno proizlazi iz njegove vizije elektronske muzike kao „elastične“ – sve do krajnjih granica kreativnosti – otvorene da primi svaki uticaj i svaki umetnički impuls. Zato će njegov treći beogradski nastup 13. novembra biti prilika da se uverimo u razmere njegove aktuelne DJ imaginacije u kojoj na radost mnogih ima mnogo više elemenata hedonizma nego ranije.

rsz_nicolasjaar_bw_timjones

U tom stilu Nicolas Jaar će svojim DJ setom pokazati kako se veliki prostor kao što je Luka Beograd može doživeti na potpuno drugačiji način. Oni koji su posle njegovog live nastupa u Bašti Sava centra bili na after partyju u kultnom klubu 20/44, znaju da njegova muzička selekcija sadrži sve elemente neophodne za energičan i prevashodno originalan DJ set.

Aktuelnim povratkom za DJ pult, Jaar se svetskoj publici ponovo predstavlja, ne samo kao vrhunski umetnik, već i kao prvoklasni disk džokej. Sa njim u Beograd dolazi i Parižanin iz Bruklina, DJ i producent Valentin Stip, pijanista koji je svoje klasično muzičko obrazovanje doneo na elektronsku scenu uz hvaljeni album „Sigh“. Ulaznice za ovu žurku, od danas se prodaju na blagajnama Eventima i Gigstixa po početnoj ceni od 990 dinara.

Više informacija na facebooku.

*Kaver Foto- Izvor: intothevalley

 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: