Da li imate preko 18 godina?

VOX POPULI

Šta mislite o studentskim protestima?

Autor:
0
0

Pre nekoliko dana počeli su najavljivani protesti studenata Beogradskog univerziteta. Studenti su predali listu zahteva, na kojima se između ostalog traži da se ne ukida šesti ispitni rok i omogući budžetsko finansiranje produžene godine. Zahtevi su odbijeni, a studenti će veliki skup ispred Ministarstva prosvete održati 15. oktobra. U međuvremenu, u okviru nove rubrike Vox Populi, pitali smo sugrađane šta oni misle o studentskim protestima.

Prodavačica kokica

Radim 16 sati dnevno i ne znam ni za kakve proteste, nemam pojma šta se dešava uopšte. Ako će da im promeni situaciju i pomogne neka štarajkuju, ako za njih ima smisla, za mene nema nikakvog. Za njih ako ima onda treba da protestuju.

prodavacica_kokica

Slučajna prolaznica

Da, bila sam baš pre par sati slučajni prolaznik i posmatrač na protestu. Studenti menjaju istoriju i moraju da budu neko ko je pamet, ko je avangarda. Na žalost, pamet nam je otišla, ovo malo što je ostalo treba da je ne izmanipulisano, da razmišlja svojim glavom… da bi sebi stvorila bolju budućnost. E sad, koliko će se to desiti – videćemo.

zena_kojoj_se_ne_vidi_glava

Dva momka

Momak 1: Nisam bio na protestima zbog posla ali išao bi, studenti smo oboje. Ja se nadam da će uspeti u zahtevima koje su izneli. Jedino mislim da je moglo još studenata da izađe na ulice, mislim da ih ima više.

Momak 2: Nisu motivisani, svi su jaki na internetu a kad treba da se izađe svi misle aj neko drugi će, nažalost.

dva_momka

Psiholog

Sad sam na vestima čula, super, ja uvek podržavam proteste i borbu za prava. Uvek verujem da stvari tako mogu da se promene, al ono, sistem i društvo su u mnogo mnogo lošem stanju i ako studenti popuštaju – ne valja. Oni su uvek nosioci promena. Mnogo je teško danas mladima, ja sam psiholog i radim u školi i znam kroz šta prolaze. Nemaju posršku društva, nemaju podršku porodice koja objektivno juri za materijalnim, nije im uopšte lako.

zena_psiholog

Brucoš

Bio sam danas na protestu, ja sam brucoš i nemam pojma o čemu se danas tu radilo, samo sam se našao tu. Ali bilo je super stvarno, zadovoljan sam. Izlaziću na proteste svaki put.

momak

Dve skrivene studentkinje

Čule smo za proteste i slažemo se sa zahtevima, i mi smo studenti, ali nismo bile na protestu. Mislimo da ništa time ne može da se promeni, nikad i nije.

skrivene_devojke

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: