Da li imate preko 18 godina?

Y-3 svemirski kombinezon

Yamamoto i Branson okupili tim koji je oblikuje budućnost.

Autor:
1
0

Astronauti-piloti kompanije Virgin Galactic, specijalizovane za letove u svemir, nosiće jednodelne uniforme koje su kreirali japanski dizajner Yohji Yamamoto i članovi dizajnerskog tima Adidasovog brenda Y-3. Virgin Galactic, deo Virgin grupe Richarda Bransona, planira da počne sa komercijalnim letovima u svemir do kraja 2017. godine.

Prototip svemirskog odela i čizme javnosti su predstavljeni u kosmodromu Spaceport America. Odelo je dizajnirano tako da bude praktično i da podrži prirodan položaj za sedenje pilota.

Y-3 kombinezon je izrađen od Nomexa, materijala napravljenog od jakih sintetičkih vlakana, što obezbeđuje otpornost na toplotu. Čizme su dizajnirane tako da đon i peta omogućavaju stabilnost i apsorpciju udaraca. Piloti će isprobati kombinezone tokom test letova, a njihove povratne informacije koristiće se za optimizaciju dizajna.

Prototip uniforme za pilote predstavlja oba naša brenda i, što je još važnije, obezbeđuje udobnost, funkcionalnost i podršku pilotima na prvim komercijalnim svemirskim letovima, izjavio je director Y-3 dizajn tima Lawrence Midwood.

Saradnja Virgin Galactica sa brendom Y-3 uključuje i ograničenu seriju pilotskih jakni, a postoji mogućnost proširenja posla u kreiranju odeće za članove posade i putnike.

g

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: