Da li imate preko 18 godina?

Vreme je da i mame odmore

Pametne pelene, cucle i kolica za bebe. Ništa više neće biti isto!

1
0

Prva inteligentna kolica za bebe. Ne samo što su pametna, ona su multipraktična i sama se kreću- roditeljima stiže spas u pravi čas. Cucle, pelene, sve ono najporebnije, sada dolazi sa više pameti.

Smartbe kolica za bebe

Jedan od većih problema novopečenih roditelja jeste naravno odabir i kupovina kolica. U nekom naizgled moru ponuđenih treba izabrati prava, i tu nastaju muke. Izabrati neka moderna i nepraktična ili se odlučiti za pouzdana ali ne baš moderna pitanje je koje i nema baš pravi odgovor. Uvek je nekako kompromis koji pravimo taj koji sreću kvari- teško je izabrati i dobro i korisno, a lepo.

Smartbe su kolica za bebe nove generacije koja popunjavaju taj deo koji fali, ona su sve od navedenog i željenog u jednom. To je prvi revolucionarni koncept  koji ispunjava potrebe i roditelja i beba. Smartbe dizajn primenjuje najsavremenije tehnologije kroz inovativni minimalistički pristup i način izrade. Dizajnirana su tako da imaju svu potrebnu inteligenciju koja obezbeđuje novi nivo sigurnosti i bezbednosti koja se do sada nije mogla zamisliti, a sve to u kombinaciji sa vrhunskom mobilnom tehnologijom. Smartbe je all-in-one rešenje koje uključuje više od 10 funkcija bezbednosti, sigurnosti i udbnosti.

Kolica imaju sopstveni pogon, elektromotor sam obavlja posao čak i kada idete uzbrdo, pri tom vodeći računa o kontroli i udaljenosti. Ovo znači da su potpuno autonomna i nezavisna, ali brinu o vama. Pametna kolica će se držati na udaljenosti od vas taman koliko treba, sama ubrzati ako vi požurite ili sama usporiti ako vi šetate lagano. Još više od toga, sportske mame mogu i u lagano trčanje, kolica će uvek biti ispred njih prateći ritam. Senzor u iOS ili android telefonu šalje signal o vašem kretanju i prema tome određuje kojom brziom i kojim pravcem će se kretati. Senzori uvek drže kolica u okviru bezbednog domašaja roditelja, čak i kada su oni u svojim mislima ili u razgovoru sa prijateljima. Bez obzira na to što ih pokreće elektromotor uvek je moguće preuzeti kontrolu i zaobići prepreku. I najbitnje, neće više biti teško vraćati se iz kupovine- Smartbe pomaže u transportu namirnica. Pogon na prednjim točkovima obezbeđuje stabilnost, a smart stop tehnologija će usporiti ili zaustaviti kolica automatski. U slučaju da se baterije isprazne, uvek možete da ih koriste kao najobičnija kolica. Baterija traje i do šest sati neprekidnog rada.

Kolica se u potpunosti kontrolišu preko aplikacije na vašem telefonu. Tako možete i da ih sklopite, i to rade sama, samo tapnete na displej. Kolica Smartbe su prepuna iznenađenja. Poseduju kameru preko koje mozete pratiti šte radi beba bez provirivanja i naginjanja. Ukoliko je beba zaspala, slobodno je ostavite pored klupe ili u drugoj sobi, budno oko kamere prati sve neprekidno. Smartbe ima i ugrađenu kontrolu temperature, možete sami diktirati željenu toplotu. Filter vazduha je tu da otkloni nečistoće ili alergene, da beba diše zdravo. I za hladne i tople dane, rešenje koje zlata vredi.

Od ostalih stvari koje nudi Smartbe svakako treba pomenuti i kontrolu pojasa, u slučaju da beba skine pojas, dobićete upozorenje. Isto tako, ako bi neko osim vas pomerio kolica, notifikacija je tu kao čuvar vaše najveće dragocenosti. Aplikacija vam omogućava da pokrijete bebu- pokretna navlaka se automatski pokrene. Postoji mogućnost da zagrejete flašicu sa mlekom ili odaberete neku finu melodiju da uspavate bebu. Bočne strane imaju led svetla, svetlosni signal kao obezbeđenje u slučaju da ste ostali duže napolju, a noć je pala. Sve funkcije se mogu kontrolisati preko telefona ili preko kontrolnog panela na dršci kojom gurate kolica, ako želite da upotrebite „manual“ mod. Ova aplikacija je dostupna za sve operativne sisteme.

Bluetooth cucla

pacif-i-640x277

Pacif-i (bluetooth cucla) je proizvod koji spaja stari dobri izum- cuclu i tehnologiju mobilnih telefona. Ovaj maleni gadget konstantno meri temperaturu vaše medene bebe i šalje podatke na mobilni telefon ili smart uređaj sa kojim je povezan. Bluetooth vezom se unose podaci u aplikaciju koja pravi statistiku i tabelu sa vremenom i temperaturom, radi lakšeg praćenja delovanja lekova i eventualne brze reakcije ako se stanje bebe pogorša.

Aplikacija omogućava praćenje bebinih parametara u radijusu od 30 metara udaljenosti što je sasvim dovoljno za sve uslove stanova i kuća. U okviru dozvoljenog dometa možete detaljno evidentirati koje lekove i kada bebi dajete i pratiti tok ozdravljenja. Možete i preventivno pratiti zdravlje bebe na njoj najzanimljiviji i najbezbolniji način, a svi znamo kako je teško ubediti bebicu da drži toplomer. U slučaju da imate više beba sa više Pacif-i cuclama, bez problema možete ispratiti sve i za svaku posebno beležiti info.

nexus2cee_Screenshot-2015-01-06-at-2.07.36-PM

Ova simpatična stvarčica je univerzalna, reč je o srednjoj veličini koja odgovara svim uzrastima. Dizajnirana je pažljivo, ergonomija je na zavidnom nivou. Kada je ne koristite, možete je naći preko telefona, ako je u Bluetoth dometu. Maleni su naročito problematični kad je ovo poslednje u pitanju, znaju da skrivaju svoje stvari na najzanimljivijim mestima. Pravi se u više boja, izdržljiva je na padove i može se prati u mašini. U slučaju da je konstatno uključena, baterija će trajati do godinu dana. Ako je isključite kada je ne koristite, trajaće do 2 ili čak 3 godine. Aplkacija se preuzima na dobrim starim servisima, napravljena je i za Android i IOS operativne sisteme.

I najbitnije, u potpunosti je testirana, u skladu je sa strogim zakonskim kriterijumima o bezbednosti. Na primer, nivo radio emisije koju koristi je manji od 1% u odnosu na prosečan mobilni telefon.

QR smart pelene

09bits-diaper-tmagArticle-v2

Verovali ili ne, došlo je vreme da i pelene na velika vrata uđu u IT svet. Pixie Scientific je kompanija koja je napravila pelene koje ukazuju na zdravstvene probleme beba u njihovom samom početku. Opšte je poznato da je medicina jako dobra u lečenju bolesti nakon vidljivih simptoma,  međutim,vreme je da se taj model promeni. Od sada postoji način da se reaguje kada treba, dok simptomi još uvek nisu evidentni.

Pixie Scientific su u stvari smart pelene koje na osnovu nekoliko reaktivnih agenasa u urinu bebe, određuju da li postoji potrebe za odlazak kod lekara, kao i kod kog lekara treba otići. U unutrašnjosti pelena se nalaze trake za test urina i beba nema dodira sa njima. Prilikom apsorpcije urina počinje analiza i na kraju svaka traka reaguje u odgovarajućoj boji dajući odgovarajuću dijagnozu. Pelene se uopšte ne razlikuju od bilo kojih drugih, osim što imaju vidljivi QR kod napred. Izgledaju kao sve ostale, a i u ceni nema neke velike razlike.

Roditelj treba da skenira QR kod na spoljnem delu pelena, koji je okružen raznim bojama. Aplikacija na telefonu beleži dnevne promene i javlja ako ima neželjenih indikacija. Pelene ne daju punu dijagnozu, već samo upućuju na potencijalne probleme. Pixie Scientific pelene su samo prva pomoć, neka rana dijagnoza potencijalne opasnosti, tako ih treba i tretirati. Ovaj svakodnevni proizvod može obezbediti da i deca i roditelji dobiju pažnju u pravom trenutku.

pixie-scientific-smart-diaper

Aplikaciju preuzimate na GOOGLE PLAY I ITUNES za Android i IOS uređaje.

Smartbe je pravi biser, čudo tehnologije koje ima izuzetno praktičanu i humanu svrhu. Na veliku radost i zadovoljstvo roditelja i beba, Smartbe je tu i po prvi put do sada neće biti potrebe da se pravi bilo kakav kompromis. Svi ovi gadgeti su od neprocenjive pomoći, ništa više neće biti kao pre. Čak i menjanje pelena dobija novu dimenziju.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: